Gospodinele se intreg in preparate exceptionale ori de cate ori au ocazia. Aperitivele si mancarurile pe care le pregatesc cu atata drag trebuie sa le ajute sa isi impresioneze membrii familiei.
Rulada de cascaval cu masline este un preparat cu care iti poti cuceri toate cunostintele. Il poti prepara extrem de repede si ai nevoie doar de masline fara samburi si cascaval. Daca iti doresti ca aceasta sa aiba parte de un aspect mai deosebit atunci poti folosi mai multe tipuri de masline : verzi, negre, Kalamata. Cu ajutorul lor rulada ta va fi mai interesanta.
Poti impresiona si prin modalitatea prin care o vei servi, spre exemplu o poti servi pe platouri ornate cu foi proaspete de salata verde impreuna cu alte produse.
Ingredientele necesare pentru prepararea ruladei de cascaval cu masline sunt: 150 gr cascaval, 15 masline negre fara samburi.
Mod de preparare:
- Taie cascavalul felii dupa care il pui intr-un vas pe bain-marie si il amesteci pana se topeste in totalitate.
- Intinde 1 folie de aluminiu si 2 bucati de folie alimentara una peste alta.
- Aseaza cascavalul pe folia alimentara cu ajutorul unei linguri. Dupa care il intinzi in forma dreptunghiulara astfel incat acesta sa aiba o grosime de 5 mm.
- Adauga maslinele maruntite pe intreaga suprafata dupa care o poti rula strans.
Se inveleste rulada in folie alimentara si in folia de aluminiu si se strange bine la capate. - Pui rulada pe o tava dupa care se baga la rece timp de minim 3 ore.
- O tai in felii si o poti servi ca aperitiv.
- Se mai poate asorta ulterior cu bucatale de masline , gogosar si frunze de marar.