Schimbări în Parlament. Posturi de conducere pentru cei care i-au fost loiali lui Dragnea

0
3468

O nouă sesiune parlamentară, o nouă negociere pentru funcţiile importante din Casa Poporului. În PSD, cei care au fost loiali liderului Liviu Dragnea, au avansat rapid, în rândul parlamentarilor şi au primit posturi de conducere.

Mutări sunt şi în opoziţie, unde Daniel Zamfir a fost înlăturat din fruntea comisiei economice, după o ceartă cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Numărul doi în PSD, Niculae Bădălău, care până acum era considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, nu mai este vice-preşedinte al Senatului. Şi-a pierdut locul, după ce l-a contrat în partid pe Dragnea. A cerut în cadrul Comitetului Executiv, în timp ce Liviu Dragnea era în război cu Mihai Tudose, o conducere colectivă a partidului.

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a fost răsplătit pentru că a acceptat să plece din Guvern. Pop este noul preşedinte al Comisiei de Educaţie din Camera Deputaţilor, loc pe care l-a preluat de la Ecaterina Adronescu. Aceasta este sprijinită de organizaţia de la Bucureşti care s-a delimitat de ambele tabere în conflictul Tudose-Dragnea.

În PNL, senatorul Daniel Zamfir a rămas fără scaunul de preşedinte al comisiei economice, după ce s-a certat cu preşedintele partidului, Ludovic Orban. Războiul dintre cei doi e mai vechi. În urmă cu câteva zile, Zamfir l-a criticat pe Orban în termeni destul de duri.

Senatorul liberal Florin Cîțu a preluat şefia Comisiei Economice în locul lui Zamfir.

Şi cei de la USR fac schimbări la începutul noii sesiuni parlamentare. Claudiu Năsui este noul lider de grup de la Camera Deputaţilor, în locului lui Cristan Seidler. Conducerea formaţiunii politice a explicat că aceasta este o schimbare amiabilă, pentru o mai bună vizibilitate în spaţiul public a deputatului Claudiu Năsui.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here