Sterilizare gratuita a cainilor de rasa comuna care au stapan

0
4488

500 de pui de catei capturati de pe strazile Capitalei, in 7 luni ! Campania de sterilizare gratuita a cainilor de rasa comuna cu detinator continua in Bucuresti.

In perioada ianuarie – iulie 2023, echipajele Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) au ridicat aproximativ 500 de pui de catei de pe strazile din Bucuresti. Cele mai multe capturari s-au facut din zone de case de la periferie, cartiere nou construite, santiere, zone de depozite si societati comerciale.

Numarul mare de capturari arata ca inca sunt multe femele nesterilizate pe care unii cetateni aleg fie sa le abandoneze impreuna cu puii lor, fie sa renunte doar la pui.

Primaria Capitalei reaminteste ca, pentru a preveni abandonul cateilor, cu ajutorul ASPA are loc o campanie de sterilizare gratuita a cainilor de rasa comuna cu detinator. In paralel, se desfasoara si o companie de informare si control, in toate sectoarele Capitalei, impreuna cu Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti.

Sterilizarile gratuite sunt realizate cu ajutorul a 3 clinici veterinare mobile, care in luna august stationeaza in sectoarele 2, 3 si 5 dupa cum urmeaza:

Sectorul 2 – Clinica veterinara mobila Sache Vet Clinic, la Scoala Gimnaziala nr. 32;

Sectorul 3 – Clinica veterinara mobila Green Vet, pe strada Cezar Bolliac nr. 12;

Sectorul 5 – Clinica veterinara mobila Hands and Paws Vet la Scoala Gimnaziala „George Calinescu”.

Programarile se fac la numarul de telefon 0743.204.942, de luni pana vineri, in intervalul 09:00-16:00. Se asigura gratuit sterilizarea, microciparea si inregistrarea in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan (RECS), tratamentul postoperator si carnetul de sanatate.

Sterilizarea cainilor de rasa comuna este obligatorie prin lege. Amenzile pentru nemicrocipare si nesterilizare sunt cuprinse intre 5.000 si 10.000 lei.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here