Tudose: Nu sunt de acord ca Palatul Elisabeta să rămână în posesia Familiei Regale. Am vorbit la RA-APPS să le facă o ofertă de chirie

0
5457

Premierul Mihai Tudose a declarat că Palatul Elisabeta nu va rămâne în posesia Familiei Regale. Acesta susţine însă că dacă membrii Familiei Regale au nevoie de acest spaţiu, vor trebui să îl închirieze contracost.

Mihai Tudose a declarat într-un interviu pentru România TV că Guvernul va da aviz negativ pe proiectul de lege privind noul statut al Casei Regale, care se află în acest moment în Parlament:

„Avizul va fi negativ dintr-un motiv foarte simplu, cu tot respectul pentru Regele Mihai, pentru ce a reprezentat in istorie, pentru tot ce a fost pana la moarte, fost sef de stat. De aici pana la a da drepturi urmasilor unui fost sef de stat, iertati-ma, dar mai avem fosti sefi de stat care mai au urmasi in viata. In conditiile in care Familiei Regale, Casei Regale, cu ghilimele sau fara, nu suntem monarhie, Romania Constitutionala este Republica. Noi am recunoscut anumite merite ca sef de stat Regelui Mihai. Sa ma apuc acuma sa recunosc ca exista nu stiu ce coroana pe aici, iertati-ma, dar nu prea imi vine…Casa Regala este o fundatie. Domniile lor doresc ca aceasta fundatie sa capete statutul de fundatie de interes national, cu asta sunt de acord. Si Camera de Comert si Industie a Romaniei este o fundatie de interes national”, a spus Tudose.

ADVERTISING

inRead invented by Teads
Premierul a mai spus că a vorbit la RA-APPS pentru a le face o ofertă de chirie membrilor Familiei Regale:

„Eu am vorbit la Regia Autonoma a Protocolului de Stat care este detionatorul sau prin intermediul careia staul detine imobilul sa le faca o oferta de chirie daca tot le trebuie imobilul sa plteasca. El este proprietate nationala”, a declarat Mihai Tudose.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here