Un val de aer polar lovește România. Vremea se schimbă radical la sfârșitul săptămânii

0
6018

Un val de aer polar lovește România, iar vremea se schimbă radical, de astăzi. 

După temperaturi de 16 grade în Muntenia, anormale pentru această perioadă a anului, mai mari și cu 15 grade, începând de joi, se vor resimți primele influențe ale aerului rece.

Ploile din partea de sud a Moldovei și de nord-est a Munteniei se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vineri, valorile termice diurne vor fi în jurul pragului de îngheț în partea de nord-est a teritoriului.

În celelalte zone temperaturile se vor apropia semnificativ de valorile termice normale pentru această perioada, urmând că în regiunile vestice să vorbim încă despre un regim termic agreabil, cu valori în jurul a 7-8 grade, potrivit meteo.ro.

„În cursul nopții de joi spre vineri ploile prezente în partea de est, sud-est a teritoriului se vor transformă în lapoviță și ninsoare. Pe parcursul zilei de vineri și mai ales sâmbătă și duminică ninsorile slabe cantitativ să fie prezente în regiunile sudice, mai supărător va fi vântul care se va asocia cu valorile coborâte, astfel încât senzația de rece va fi amplificată”, a spus meteorologul Gabriela Băncilă.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here