Usturoiul, medicamentul la indemana tuturor

0
2754

Cand mancam usturoi, avem grija de sanatatea noastra. Usturoiul este o planta medicinala prin excelenta. Este eficient in tratarea unei game largi de probleme de sanatate.

Antiseptic, antiinflamator, anticolesterol, antioxidant, antialergic si chiar… afrodisiac: se spune ca usturoiul are multe virtuti. Usturoiul (Allium sativum) este folosit de mai bine de 5.000 de ani din stepele Asiei Centrale, in Egiptul antic, pana la Roma si in Grecia. Succesul sau a dainuit, chiar si in mancarurile noastre gata preparate, unde este apreciat pentru proprietatile sale de potentare a aromei.

Usturoiul si numeroasele sale beneficii pentru sanatate

Datorita acizilor fenolici, usturoiul actioneaza ca un puternic antiseptic pentru sistemul digestiv si pentru sistemul respirator (infectii ale nasului, gatului si bronhiilor). Efectul sau de subtiere a sangelui si capacitatea de a dizolva cheagurile mici incetineste evolutia aterosclerozei. In plus, ingredientele sale active care contin sulf dilata arterele coronare, ajutand la prevenirea anginei pectorale. Acesta reduce nivelul colesterolului si calmeaza problemele circulatorii, cum ar fi hipertensiunea arteriala. Hipoglicemiant, usturoiul este, de asemenea, un supliment alimentar valoros pentru diabetici.

Daca este consumat in mod regulat, se crede ca ajuta la prevenirea cancerului de stomac, de colon si de rect si ca este eficient impotriva viermilor intestinali. De asemenea, se crede ca ajuta digestia, favorizand dezvoltarea florei intestinale.

Pe langa toate aceste beneficii, usturoiul are un efect preventiv si terapeutic impotriva racelii, datorita continutului sau de vitaminele A, B, C si E, precum si a prezentei alicinei, o molecula antibiotica.

Usturoiul este un remediu traditional foarte vechi. Inainte de inventarea antibioticelor, usturoiul era folosit pentru a trata tot felul de boli, de la tuberculoza la tifos. De asemenea, a fost folosit pentru a pansa ranile in timpul Primului Razboi Mondial. Usturoiul este folosit impotriva infectiilor, intarind actiunea antibioticelor chimice si evitand efectele secundare ale acestora.

Sfaturi si utilizari ale usturoiului

Va recomandam sa folositi in mod regulat catei de usturoi tocati sau zdrobiti in bucatarie pentru a profita de beneficiile sale si pentru a stimula sistemul imunitar. Este un excelent tonic. Cu toate acestea, are o reputatie proasta, care este justificata, nu pentru ca tine la distanta vampirii, ci pentru ca provoaca respiratie urat mirositoare, pe care organismul o expira si care poate dura pana la 24 de ore. Pentru a contracara acest lucru, puteti gasi perle care contin ulei de usturoi in magazinele naturiste. Acestea ajuta la cresterea rezistentei organismului la infectii.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here