Viktor Orban: Europa e in deriva si se arunca in razboi

0
102

Premierul Viktor Orban critica NATO si Uniunea Europeana, despre care spune ca se indreapta spre un conflict direct cu Federatia Rusa.

“Ungurii nu vor sa moara pentru Ucraina” –  a spus Orban, intr-un interviu cu postul national de televiziune din Ungaria. Seful guvernului ungar s-a opus mereu livrarilor de armament occidental catre Ucraina, precum si ajutoarelor nelimitate si fara conditii date ucrainenilor. De asemenea, Orban are mari rezerve privind sanctiunile la adresa Rusiei pentru ca, spune el, pana la urma tot cetatenii de rand din Occident au de suferit, fiindca sanctiunile au dus la scumpiri masive.

“Razboiul e un monstru continuu flamand, care trebuie hranit si trebuie alimentat cu bani. Dupa cum vedem, americanii, mai ales administratia democrata, si liderii Uniunii Europene, sunt gata sa hraneasca acest monstru” – declara Viktor Orban. El i-a indemnat pe maghiari ca, la alegerile europene, sa-i alunge de la putere pe liderii si politicienii pro-razboi si sa-i inlocuiasca cu politicieni pro-pace. “Acum nu e momentul sa alegem europarlamentari pro-razboi in Parlamentul European, ci sa votam pentru reprezentanti pro-pace” – e de parere Orban. In opinia lui, scrutinul european echivaleaza cu o lupta existentiala intre razboi si pace.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here