Ce aparat foto alegem pentru o calatorie?

0
4335

Putini sunt cei care pleaca in calatorie fara un aparat foto. Numerosi sunt cei care isi doresc sa ramana cu cat mai multe amintiri din calatoria facuta. Insa, in era tehnologiei moderne posibilitatile sunt numeroase, chiar infinite am putea spune. Drept urmare, ce aparat foto folosim intr-o calatorie? Cum il alegem?

Achizitionarea unui aparat foto pentru o calatorie depinde de mai multi factori, in special de nevoile, bugetul si cerintele utilizatorului. Inainte de a te lansa in cautarea unui astfel de aparat si pentru a te asigura de faptul ca faci cea mai buna alegere este necesar sa iti pui inainte cateva intrebari. Iata-le.

Care iti sunt nevoile si prioritatile?

Intai si intai trebuie sa raspunzi la intrebarea urmatoare – ce vrei sa faci cu aparatul foto respectiv? Raspunsul logic ar fi: poze !! La modul serios, care este obiectivul achizitionarii unui aparat foto pentru calatorie? Pur si simplu pentru a avea amintiri din acea calatorie sau pentru a impartasi pozele cu familia si prietenii pe retelele sociale? Vrei sa le printezi, sa le maresti, sa iti faci tablouri din ele? Exista mai multe motive pentru a cumpara un aparat foto. Tu esti cel in masura sa identifici principalele motive.

Bugetul. Inainte de a achizitiona un aparat foto pentru calatorie trebuie sa fixezi si un buget. Unul din cele mai determinante elemente care va influenta alegerea aparatului. Un buget de 300 de euro ar putea fi suficient pentru fotografii de amator.

Dimensiunea. Un aparat foto pentru calatorie trebuie sa fie micut, sa nu ocupe mult loc. Chiar daca un aparat mic este portabil, nu este atat de ergonomic.

Bateria. O baterie buna ar trebui sa te tina toata ziua. Ar trebui sa te lase sa faci cel putin 300-400 de pagini. Insa nu strica o baterie de rezerva mai ales daca il folosesti iarna cand este frig.

Megapixeli. Un plus de rezolutie nu are cum sa strice la un aparat special pentru calatorii.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here