Fotografie culinara pentru debutanti

0
3774

In urma cu ceva ani, fotografierea preparatelor culinare era rezervata elitei. Insa, odata cu Instagram si avansarile din domeniul tehnologiei, fotografia culinara a devenit un lucru frecvent. Doar ca, pentru a obtine poze profesioniste nu este suficient sa aplici un filtru. Fotografia culinara este o veritabila arta. Daca ai un restaurant si un site pe Internet al restaurantului, un blog sau un portogoliu, trebuie sa vii cu imagini de calitate.

Perfectioneaza-ti stilul. Fotografia este o arta ceea ce presupune un anumit simt estetic. Pentru a-ti pune pozele in valoare trebuie sa te gandesti la compozitia adaptata.  Ce elemente ar trebui sa incorporezi? Care ar trebui sa fie atmosfera? Ce palete de culori ar trebui sa alegi? Acestea sunt detaliile la care ar trebui sa te gandesti.

Foloseste produse proaspete. Cu totii vedem diferenta in farfurie intre o frumoasa salata verde, proaspat culeasa si o salata mai „obosita” putin. Trebuie sa stii ca acest lucru este si mai vizibil intr-o fotografie. Drept urmare, in momentul in care vrei sa iti pozezi preparatele culinare trebuie sa te asiguri de faptul ca acestea sunt proaspete.

Joaca-te cu preparatele. Uita de ce ti-a zis bunica in copilarie, in acest caz joaca cu mancarea este autorizata, recomandata chiar. Rezerva-ti o zi inainte de sedinta foto propriu-zisa pentru a face teste si pentru a observa cum reactioneaza alimentele unele cu altele. Spre exemplu, daca vrei sa pozezi un bol cu cereale incearca sa inlocuiesti laptele cu iaurt, o consistenta mai deasa, pentru un rezultat mai frumos. Exista alimente care isi schimba culoarea sau consistenta atunci cand sunt calde sau reci sau in contact cu alte produse. Pentru un rezultat optim trebuie sa fii atent la toate aceste detalii in momentul in care iti fotografiezi preparatele culinare.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here