Necesitatea unui dimmer pentru ambianța potrivită – cum se instalează un întrerupător de intensitate?

0
1989
Necesitatea unui dimmer pentru ambianța potrivită

Cu toții apreciem ambianța plăcută a căminelor noastre la care contribuie din plin cantitatea potrivită de lumină, iar din acest motiv, întrerupătoarele de intensitate – numite deseori și întrerupătoare cu dimmer sau pur și simplu dimmer – sunt foarte dorite. Dacă doriți să reglați luminozitatea dintr-o încăpere, instalarea unui întrerupător cu dimmer reprezintă o modalitate destul de ușoară de a obține control asupra luminii.

Lucruri de știut înainte de instalarea unui dimmer

Totuși, înainte de a scoate întrerupătoarele din perete, existâ câteva aspecte pe care ar trebui să le cunoașteți despre cablare și întrerupătoarele de intensitate. În primul rând, va trebui să vă asigurați că întrerupătorul cu dimmer este compatibil cu tipurile de becuri pe care le utilizați. În al doilea rând, verificați dacă întrerupătorul pe care doriți să îl înlocuiți este un comutator cu un singur pol sau cu trei căi, asta însemnând că poate fi pornit / oprit din mai multe locații. Acest aspect va determina tipul de dimmer de care aveți nevoie. Unele întrerupătoare de intensitate folosesc rezistențe, ceea ce înseamnă că tot plătiți pentru electricitate, chiar dacă lumina este mai puțin intensă. Modelele noi de comutatoare economisesc energie atunci când nu aprindeți becul la capacitate maximă. Pentru a instala pe cont propriu un întrerupător de intensitate veți avea nevoie de dispozitive de deșurubat, de șurbelniță, de aparate de măsură, de întrerupătorul cu dimmer și de lanternă.

Pasul 1 – Opriți curentul și înlăturați întrerupătorul vechi

Pentru asta s-ar putea să fie necesar să faceți câteva drumuri în toată casa. Întâi de toate opriți întrerupătorul (nu comutatorul), mergeți apoi și testați comutatorul, iar dacă ceva nu e în regulă, verificați din nou întrerupătorul principal. Cel mai indicat este să folosiți întotdeauna un detector de tensiune înainte de a atinge vreun fir electric. Odată ce ați oprit electricitatea, deșurubați vechiul întrerupător și trageți tot sistemul afară pentru a evalua mai bine situația. În majoritatea cazurilor, firele sunt înfășurate în jurul șuruburilor conectorului. Fie slăbiți șuruburile, fie folosiți un dispozitiv pentru a tăia capetele și pentru a scoate astfel vechiul întrerupător.

Instalați dimmerul

Pentru a instala dimmerul, citiți instrucțiunile pentru a ști cu certitudine unde să așezați fiecare fir în parte. Spre deosebire de instalarea unui corp de iluminat, ambele fire care merg la dimmer vor fi negre și, de obicei, pot fi plasate pe oricare șurub auriu. Nu ar trebui să existe șuruburi argintii. În cazul în care comutatorul poate fi folosit atât pentru un singur pol, cât și pentru trei căi, poate exista un șurub suplimentar, așa că asigurați-vă că vă uitați la schema de conexiuni. Pentru a conecta firele, scoateți 3/4 inchi de carcasă de la capăt, prindeți-o în formă de U, agățați-o în jurul șurubului și apoi prindeți capetele împreună înainte de a strânge șurubul. Odată ce toate firele sunt atașate, va fi necesar să fixați din nou comutatorul la cutia electrică cu două șuruburi de sus și de jos, apoi să reatașați placa comutatorului.

Ultimul pas presupune să porniți din nou întrerupătorul și să vă bucurați de faptul că acum dețineți controlul deplin asupra luminozității și că puteți la orice oră din zi și din noapte să creați atmosfera dorită, care se potrivește cu starea de spirit personală.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here