Tesla Optimus: robotul umanoid al lui Elon Musk este pe calea cea buna

0
2550

Compania recruteaza ingineri si spera sa lanseze productia in anul 2023.

Proiectul de robot umanoid gandit de Tesla este deja in dezvoltare, compania lui Elon Musk recruteaza echipa pentru a dezvolta o “arhitectura digitala globala”.

Optimus, acesta este numele robotului umanoid. Acesta a devenit in decurs de cateva luni o prioritate absoluta pentru miliardarul excentric. Acesta din urma a explicat in cadrul evenimentului Tesla Cyber Rodeo la inceput de aprilie ca spera ca productia sa inceapa in 2023. Cu toate acestea, trebuie sa facem o diferenta intre dorinta lui Elon Musk si adevaratele capacitati de a respecta aceste termene limita. La urma urmei, inca mai asteptam Tesla Roadster a doua generatie, anuntat inca din 2017.

In descrierea facuta intr-o postare, compania explica ca este pe calea cea buna pentru a construi roboti umanoizi bipezi la scara larga pentru a automatiza sarcinile repetitive si plictisitoare pentru fabricare/logistica. Evident, ca orice proiect de anvergura si acest proiect se loveste de diferite dificultati.

Optimus, cunoscut si sub denumirea de Tesla Bot urmeaza sa functioneze dupa acelasi principiu, pe baza aceluiasi sistem de inteligenta artificiala care ruleaza celebrul Autopilot, adica tehnologia de condus asistat a masinilor Tesla. Musk a mai afirmat in cadrul aceleiasi intalniri ca pentru el, proiectul Optimus, are potentialul de a fi mai semnificativ decat afacerea cu masinile electrice.

Musk a anuntat de ceva vreme ca Tesla nu va incepe sa produca Cybertruck sau alte modele de masini pana in 2023 deoarece acest lucru nu face decat sa afecteze volumele generale de productie ale modelelor deja existente pe piata. Un anunt care a fost o dezamagire totala pentru investitorii si clientii nerabdatori.

Vezi si:  Cele mai populare gadgeturi in 2021

Oricum ar fi, am aflat de curand ca Tesla cauta ingineri suplimentari pentru a pune la cale algoritmi de varf pentru a planifica miscarea si navigarea acestor roboti.

Sursa: https://www.cnetfrance.fr/news/tesla-optimus-le-robot-humanoide-d-elon-musk-est-sur-de-bons-rails-39940467.htm

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here