A supravietuit cu adevarat Rasputin tentativei de otravire?

0
1377

O legenda de-a dreptul nebuna circula de mai bine de 100 de ani…In decembrie 1916, la Sankt-Petersburg, printul Iusupov, nepotul lui Nicolae al II-lea si cativa complici, organizeaza un atac pentru a-l lichida pe Rasputin, consilierul Tarului. Considera ca acest barbat este deosebit de periculos pentru Rusia.

Pentru a scapa definitiv de el, il invita intr-o casa din Rusia, in mediul rural si il servesc cu un pahar in care au pus arsenic amestecat cu vodka. Insa, spre marea lor mirare, Grigori Rasputin reuseste sa inghita potiunea mortala fara sa simta cea mai mica durere si chiar cu zambetul pe buze. Sa fi fost, dupa cum pretindeau ceilalti, un super-om, sa fi avut puteri supraumane?

Decid sa ii curme viata prin impuscare insa, asemeni unui zombie, Rasputin, cu corpul ciuruit de gloante se ridica si iese din casa. In cele din urma, este gasit, legat fedeles si aruncat in Neva, unde si-a gasit in cele din urma sfarsitul, inecat.

Aceasta poveste, de-a dreptul halucinanta, insusi Iusupov a povestit-o in neumarate randuri, la scurt timp de la organizarea crudului asasinat. Si, cateva zeci de ani, a fost considerat crudul adevar. Insa, in realitate, se pare ca Rasputin nu a fost niciodata otravit, ci a fost ucis miseleste cu un glont in cap de printul Iusupov si de oamenii sai. Restul reprezinta doar o inventie a Printului, pur si simplu pentru a conferi gestului sau mizerabil o dimensiune fantastica si de a se da drept erou…

Cele mai recente cercetari au aratat faptul ca decesul lui Rasputin a survenit in urma ranilor de impuscare, glontul fatal fiind oferit de un revolver britanic, marca Webley MK Mk VI, utilizat in acea perioada de catre serviciile secrete in special. Rasputin isi dorea in mod special iesirea Rusiei din conflict si serviciile secrete au incercat sa impiedice acest lucru din rasputeri….

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here