Cele mai mari batalii navale din istorie

0
3570

Unele din cele mai mari batalii din istorie au avut loc pe mare. Printre ele se numara si celebra Batalie de la Trafalgar sau cea de la Midway. Dar, au mai avut loc si multe altele, toate la fel de sangeroase si de memorabile.

Batalia de la Jutland

A fost cea mai mare batalie navala care a avut loc in Primul Razboi Mondial. A avut loc din 31 mai in 1 iunie 1916, intre Marina Regala Britanica si flota marinei imperial germane. La finalul bataliei insa, nimeni nu a obtinut o victorie decisiva.

Battalia de la Trafalgar

Batalia de la Trafalgar a avut loc la 21 octombrie 1805 si a fost purtata de Marina Regala Britanica impotriva flotelor combinate ale marinei franceze si spaniole, in largul Capului Trafalgar, de-a lungul coastei de sud-vest a Spaniei. Marina regala britanica a obtinut o victorie decisiva.

Batalia de la Midway

Descrisa de catre numerosi istorici drept unul din cele mai importante angajamente navale cele mai importante din istoria mondiala, battalia de la Midaway a avut loc intre 4-7 iunie 1942 in Oceanul Pacific. Marina americana a invins forta de atac a marinei imperial japoneze intr-un angajament tactic decisiv.

Battalia de la Mobile Bay

In 5 august 1864, o flota a Uniunii, comandata de catre contra amiralul Farragut atacata o flota a Confedratiei, mai mica, dirijata de catre amiralul Buchanan si trei forturi in apropiere de Mobile Bay, Alabama. Contra amiralul Farragut reuseste pana la urma sa izoleze portul de fortele aliatilor.

Batalia de la Coronel

La 1 noiembrie 1914, Marina Imperiala Germana a invins in mod categoric Marina Regala Britanica in largul coastelor chiliene, in apropierea orasului Coronel. Socata de aceasta infrangere, Amiralitatea de la Londra a trimis mai multe nave in urmarirea germanilor victoriosi. Cele doua tabere aveau sa se intalneasca din nou la putin peste o luna mai tarziu pentru o alta batalie.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here