Apple deschide un laborator dedicat reciclarii telefoanelor iPhone

0
5304

Apple a publicat joi raportul sau anual cu privire la impactul activitatilor sale asupra mediului inconjurator. Apple foloseste roboti pentru a recicla smartphone-urile vechi ale clientilor sai.

Marul trece la verde, la ecologie. De mai multi ani, Apple cauta sa reduca impactul actiunilor sale asupra mediului inconjurator. Reciclare, reconditionare, folosirea unor materiale reciclate si trecerea la energiile verzi…grupul nu neglijeaza nicio activitate ecologica, menita sa protejeze mediul inconjurator. Pe data de 18 aprilie Apple a publicat un raport cu privire la reciclarea telefoanelor iPhone vechi, joi, 18aprilie.

Anul trecut, Apple a dezvoltat un robot, Daisy, a carei principala functie era aceea de a demonta telefoane iPhone vechi pentru a permite reciclarea diferitelor componente. Daisy poate demonsta in jur de 1,2 milioane de telefoane pe an. printre cele mai cautate materiale se numara cobaltul. Insa un iPhone reprezinta o adevarata mina de aur, de cupru in special…Daisy este capabila pana si sa decupeze marul de pe partea dorsala a telefoanelor, care nu este din acelasi material ca restul. Unele piese sunt refolosite pentru a repara telefoane precum senzorii foto.

Robotul trateaza in jur de 15% din telefoanele care revin la Apple prin intermediul programului de reciclare al telefoanelor vechi. Grupul a reconditionat pana in prezent in jur de 7,8 milioane de telefoane iPhone si estimeaza  o economie de 48.000 de tone de deseuri electronice.

Apple precizeaza ca foloseste din ce in ce mai multe materiale reciclate pentru fabricarea produselor sale. Aluminiul se numara printre cel mai folosit material in ceea ce priveste reciclarea. In plus, se va deschide la Austin, Texas, o noua uzina dedicata in intregime imbunatatirii reciclarii, cu programe de robotica de ultima generatie dedicate acestei teme. Apple depune de mai multi ani eforturi considerabile in a-si ameliora amprenta ecologica.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here