Cum determini calitatea serviciilor de gazduire web?

0
1989
Web hosting

Pe cat de importante sunt serviciile de gazduire web, pe atat de grea poate fi alegerea acestora. Piata din Romania este in prezent suprasaturata, existand oferte care par foarte bune la prima vedere. Cu toate acestea, cei care detin cunostinte in domeniu stiu faptul ca promisiunile afisate nu sunt mereu respectate. Cu alte cuvinte, companiile bune sunt greu de identificat si poti ajunge usor in situatia in care sa faci o alegere gresita. Analizeaza criteriile de mai jos pentru a determina daca firma este una de incredere si la ce sa te astepti!

Asistenta tehnica

Te gandesti la faptul ca nu ai nevoie de suport tehnic in pachetul de gazduire web? Aceasta este o greseala frecventa in randul celor care isi construiesc pentru prima data un website. Indiferent ca vrei sa scrii cateva pagini de prezentare sau sa realizezi un magazin online complet, dupa o anumita perioada pot aparea erori. Din acelasi motiv, o echipa de asistenta la care sa apelezi este esentiala. Acest serviciu nu doar ca trebuie sa fie prezent, dar trebuie sa fie si unul calitativ. Daca nu ai parte de ajutor 24/7 si se intampla ceva pe parcursul noptii, cum vei rezolva problema? Asteptarile lungi nu doar ca duc la pierderea vanzarilor, insa iti afecteaza reputatia intr-un mod negativ.

Acelasi lucru se intampla si atunci cand ai parte de servicii slab calitative. Verifica daca dispui de asistenta direct prin chat, fiindca asa va fi mai usor sa readuci totul la normal. Multe firme nu te lasa sa intri in legatura directa cu nimeni sau cer costuri suplimentare pentru acest beneficiu.

Procentul de uptime

Perioada de uptime pe serverele de gazduire web reprezinta intervalul in care site-ul tau ramane activ in mediul online. Acest procent nu poate fi de 100%, desi inca exista furnizori care promit acest lucru. In mod realist, oricand pot aparea erori de retea sau de infrastructura. Singura garantie reala este cea de 99,99% uptime. In traducere, firma isi asuma faptul ca pot exista perioade de cateva minute sau ore in care serviciul este intrerupt pentru mentenanta. Acest lucru nu este insa o problema grava, deoarece la un calcul simplu vei vedea ca nu vei fi afectat. Procentul oferit se poate stabili oricand prin intermediul instrumentelor online specifice, care trimit raporturi detaliate.

Pretul serviciilor

Nu exista servicii de hosting gratuite care sa fie calitative. Acestea sunt de obicei oferite de firme lansate peste noapte si vin la pachet cu un numar mare de limitari. De aceea, singura situatie in care ai nevoie de un site complet gratuit este atunci cand vrei doar sa-l folosesti pentru teste. Acestea nu atrag trafic din cauza denumirii si nici nu permit monetizarea. Pe de alta parte, serviciile de gazduire web bune nu sunt nici scumpe. Fii atent la transparenta preturilor, deoarece multi furnizori cer preturi foarte mici in primul an, dupa care solicita o suma lunara mult mai mare si nu permit inchiderea prin clauzele contractuale.

De asemenea, nu uita faptul ca review-urile nu sunt mereu reale sau pot fi oferite doar pentru castigarea unui comision din marketing afiliat. Pentru a nu intampina probleme, ai nevoie de serviciile unei companii inregistrate si de posibilitatea de returnare a banilor.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here