Merita achizitionat un telefon cu abonament?

0
6579
telefon cu abonament

Atunci cand se pun in balanta cartela telefonica sau un abonament de telefonie mobila, abonamentul castiga teren din cateva motive cat se poate de simple: O relationare mai buna cu furnizorul de telefonie mobila, posibilitatea achizitiei de telefoane mobile la preturi reduse si diverse beneficii care nu sunt prezente la cartela, cum ar fi plata diverselor produse online direct prin telefon.

Totusi, multi dintre cei care vorbesc la telefon de pe o cartela prepay se intreaba daca merita cu adevarat abonarea pentru un telefon mobil.

Expertii in comunicatii mobile de la telefony.dk au incercat sa ofere un raspuns cat se poate de clar.

Merita sa fie achizitionat un telefon mobil cu abonament?

Exista o multime de argumente in favoarea unei astfel de achizitii:

  • Posibilitatea de a achizitiona un telefon de foarte buna calitate, cu plata in rate. Plata se face in contul unei companii de telefonie mobila (mobilselskaber), nu in contul unei banci, asadar, comisioanele pot fi mult mai mici.
  • Posibilitatea de a achizitiona telefonul la pret mult mai redus.
  • Posibilitatea ca la sfarsitul perioadei de contract sa fie achizitionat alt telefon prin simpla reinnoire a intelegerii.
  • Posibilitatea de a avea garantie pentru telefon. Exista numeroase variante prin care telefonul achizitionat poate beneficia de garantie si de inlocuire instanta in cazul in care este scapat pe jos sau nu mai functioneaza.

In plus, abonamentul propriu-zis vine la pachet cu o multime de avantaje. Asa cum am amintit, unul dintre avantaje este faptul ca permite efectuarea de plati catre diversi furnizori, cu plata direct la factura. Pe langa asta, in cazul inc are se intarzie plata abonamentului acesta nu este taiat instant, asa cum se intampla cu optiunea oferita de cartela.

Este adevarat ca printre argumentele aduse de utilizatorii de cartela in favoarea cartelei se numara libertatea de a renunta oricand la optiune si costurile mai mici pentru servicii. Totusi, la o analiza atenta, costurile sunt mult mai mici in cazul abonamentelor, atata vreme cat se ia in considerare achizitia telefonului. In ceea ce priveste libertatea de a renunta, nu exista persoane care renunta la beneficiul de a avea un telefon in buzunar si care nu isi reinnoiesc optiunile.

Care abonament este cel mai bun?

Daca toate argumentele sunt in favoarea abonamentului, ramane o singura necunoscuta: care este compania cea mai buna si care este abonamentul cel mai bun. Din fericire, intreaga piata a telefoniei mobile este foarte dinamica, existand abonamente excelente indiferent de furnizor. Alegerea abonamentului de telefonie mobila (mobilabonnement) nu trebuie sa se faca intotdeauna in functie de numarul de minute, de MB si de alte avantaje oferite in contract.

Inainte de semnarea unui contract este bine sa se arunce o privire si asupra altor avantaje, cum ar fi viteza internetului mobil sau acoperirea la nivel national. Majoritatea furnizorilor stau din ce in ce mai bine la acest capitol, insa unii stau mai bine decat altii si atata vreme cat se plateste un abonament, este bine sa se obtina cele mai bune conditii.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here