Microsoft avanseaza considerabil in materie de informatica cuantica

0
7701

Informatica cuantica promite imbunatatiri spectaculoase pentru PC. Cu ocazia conferintei Build 2018, Microsoft a afirmat ca are capacitatea de a crea un calculator cuantic in maxim cinci ani. Pentru a arata raportul de forta care se va juca intre calculatorul clasic si calculatorul cuantic, acesta din urma este pur si simplu de 100 de milioane de ori mai rapid.

Informatica cuantica, de o mare complexitate. Informatica cuantica promite sa revolutioneze sectorul, propunand calculatoare extrem de performante. Insa, din cauza acestei complexitati, este destul de greu de inteles pentru un numar mare de persoane, de unde si o anumita discretie cu privire la acest subiect. Insa anuntul facut de Microsoft cu ocazia Build 2018 ar putea schima enorm lucrurile.

Todd Holmdhal, un reprezentant Microsoft, estimeaza ca Microsoft va fi in masura sa propuna un calculator cuantic in maxim cinci ani, avansarile in materie de cercetare fiind enorme. Abordarea firmei este destul de originala si specifica, aceasta alegand sa se concentreze asupra qubits topologici.

Insa care este lucrul care diferentiaza informatica cuantica de restul? Faptul ca nu se bazeaza pe bits standard care functioneaza binar, de la 0 la 1 ci pe quantum bits sau qubits care reprezinta rezultatul agregarii a doua stari de baza.

Un calculator cuantic de la Microsoft in mai putin de cinci ani?

Cu cat avem mai multi qubits, cu atat suntem in posesia unui calculator mai puternic si mai performant. Este vorba de performante de care un calculator obisnuit nu este capabil. Microsoft a ales sa isi concentreze atentia asupra crearii qubits topologici, mai rezistenti la incoerente decat cei conventionali. Todd Holmdhal estimeaza ca un calculator cuantic ar putea vedea lumina zilei in mai putin de cinci ani.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here