Primul site inchis in perioada starii de urgenta din cauza Covid-19

0
2907

Miercuri dupa-amiaza, Grupul de Comunicare Strategica a anuntat ca a propus inchiderea site-ului stiridemoment.ro pentru publicarea unor informatii false, fara niciun fel de temei, cu privire la inchiderea unor supermarketuri cunoscute si cu privire la un plan “secret” al Guvernului menit de a aduce in tara romanii din strainatate.

Ion Marcel Vela, Ministrul Afecerilor Interne, a transmis spre ANCOM, pe data de 18 martie 2020 propunerea Grupului de Comunicare Strategica de a dezactiva site-ul stiridemoment.ro. Propunerea aceasta este intemeiata in baza articolului 54 din Decretul Prezidential numarul 195/2020. Grupul de Comunicare Strategica a mai mentionat faptul ca a inaintat deja Ministerului Afacerilor Interne propunerea respectiva dupa ce, in urma unei analize atent efectuate, a rezultat faptul ca acest site selecteaza si preia trunchiat unele informatii si declaratii oficiale pe care le titreaza in formulari si exprimari menite sa alarmeze si sa genereze panica in randul populatiei.

In plus, titlurile materialelor postate pe site sunt fie complet false, fie nu au nicio legatura cu deciziile anuntate in mod oficial de entitatile la care se face referire. Or, astfel de titluri nu fac decat sa genereze comportamente sociale neadecvate si disproportionate cu situatia reala. In plus, site-ul in cauza nu are niciun fel de identitate si nu au fost inca identificate persoane de contact.

Iata un exemplu de titlu regasit pe site : Se inchid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour si Lidl, titlu ce dateaza din data de 15 martie 2020 si care nu are absolut nicio legatura cu ceea ce se prezinta in interiorul articolului. In articol se prezinta de fapt o declaratie a lui Dan Sucu, proprietarul grupului Mobexpert din data de 15 martie 2020 in care se anunta o decizie importanta referitoare la compania pe care o conduce.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here