Rusia, complet deconectata de la Internet

0
3111

Guvernul rus a confirmat faptul ca testele de deconectare de la Internet au reusit, facand din RuNet cel mai mare intranet din lume.

Guvernul rus a anuntat ieri ca a finalizat o serie de teste in cursul carora a reusit sa deconecteze tara de la internetul mondial. Testele incepute saptamana trecuta au fost efectuate de-a lungul mai multor zile. Au implicat agentii guvernamentale rusesti, furnizorii de acces la Internet local precum si companii rusesti specializate in Internet.

Obiectivul principal era acela de a sti daca infrastructura internat national – cunoscut in Rusia sub numele de RuNet –ar putea functiona fara sa se acceseze sistemul DNS general si Internetul exterior. Traficul internet a fost redirectionat spre interior, facand din reteaua RuNet cea mai mare retea intranet din lume. Guvernul nu a dezvaluit inca niciun detaliu tehnic asupra acestor teste, nici continutul lor exact. Tot ce se stie este ca mai multe scenarii de deconectare au fost testate, printre care si o simulare de cyberatac venita dintr-o tara straina.

Guvernul a declarat in timpul unei conferinte ca experienta a reprezentat un veritabil succes. Succesul acestor teste este rezultatul unor ani intregi de planificari, de legislatie din partea guvernului rus si modificari fizice in ceea ce priveste infrastructura inernet rus.

Testele au fost initial prevazute pentru luna aprilie a acestui an insa au fost amanate pentru aceasta toamna, pentru a-i oferi lui Kremlin mai mult timp pentru a adopta o lege de insotire. Denumita legea « suveranitatii Internetului », aceasta acorda guvernului rus puterea de a deconecta tara de restul Internetului dupa bunul plac, fara sa necesite o justificare precisa, din motive de « securitate nationala ». Pentru asta, legea obliga ca furnizorii locali de Internet sa redirectioneze traficul internet spre unele puncte strategice precise, administrate de ministerul  de comunicatii rusesti.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here