S-a confirmat faptul ca Edge se va muta pe platforma Chromium de la Google

0
3264

In urma cu cateva zile Microsoft a confirmat in mod oficial planurile sale in ceea ce priveste platforma Edge pentru urmatoarea perioada. Compania urmeaza sa renunte la motorul Edge HTML care statea practic la baza acestuia urmand ca dezvoltarea sa fie mutata pe platforma Chromium, dezvoltata de catre Google, alaturi de o comunitate imensa de dezvoltatori software, aceeasi care sta si la baza browser-ului Chrome. Ocazie cu care Edge va ajunge si pe platforme noi.

Cu alte cuvinte, dorinta Microsoft este aceea de a transforma Edge intr-un browser pe care toti utilizatorii, indiferent de sistemul de operare folosit, sa il poata folosi fara probleme. Integrarea  cu serviciile si aplicatiile sale proprietare ar putea reprezenta principalele motive pentru care ai vrea sa renunti la Chrome, Safari sau Mozilla in favoarea Edge.

Primul pas pentru realizarea acestei tranzitii este deconectarea dintre Edge si Windows 10 in ceea ce priveste nivelul de sistem de operare. Actualizarile pentru browser-ul Edge urmeaza sa fie realizate prin intermediul Windows Store de acum inainte. Acest proces se va efectua mult mai rapid decat inainte si va asigura si posibilitatea de a lansa Edge sub forma unei aplicatii native de Windows. Microsoft a anuntat deja ca are in plan lansarea unor versiuni pentru persoanele care folosesc Windows 7 si Windows 8.

Odata cu tranzitia pe platforma Chromium, Edge nu va mai fi dependent de Windows 10. Microsoft intentioneaza sa aduca Edge si pe macOS. Aceste planuri anuntate de Microsoft sunt extrem de interesante, nu ne ramane decat sa vedem prima versiune de Edge bazata pe Chromium inainte de a trage concluzii. Insa, inca nu se stie o data exacta de lansare oficiala.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here