Samsung ar putea lansa un laptop pe baza de Exynos

0
4794

Samsung este pe cale sa propuna un fel de laptop portabil. Conform unor surse, Samsung ar fi pe cale sa propuna un laptop sub Windows 10 care ar fi dotat nu cu un procesor Intel ci cu procesorul sau, Exynos, pentru solutia Mobile.

Gigantul american Intel ar trebui sa isi faca probleme cu privire la aceasta noua solutie pe care Samsung ar putea sa o propuna? Daca pana in prezent, Intel cu tehnologia sa x-86 domina piata informaticii, tehnologia ARM pare sa atinga din ce in ce mai multe performante care ar putea depasi Intel in viitorul apropiat.

Astfel, dupa Apple care urmeaza sa comercializeze procesorul sau M1, este randul lui Samsung sa isi scoata in evidenta procesorul Exynos pe piata informaticii. Un procesor bazat si el pe tehnologia ARM. Conform mai multor surse, Samsung ar trebui sa opteze pentru procesorul sau Exynos 2200 in curand. Un procesor care ar trebui sa fie insotit de un CPU AMG.

Cu aceasta noua abordare, Samsung ar putea ataca de data aceasta piata laptopurilor, propunand propriul sau procesor bazat pe tehnologia ARM si capabil sa mearga alaturi de Windows.

Pana in prezent, acest tip de procesor era dezvoltat doar pentru piata solutiilor mobile precum tablete si smartphone-uri. O piata pe care Intel nu era concurent direct.
In realitate, gigantul procesoarelor pentru PC nu a stiut sa prinda momentul potrivit, cel putin pana in prezent si sa dezvolte o solutie pentru smartphone. Ceea ce a permis constructorului Samsung sa iasa in evidenta dar si lui Qualcomm. Acum, Qualcomm si Samsung sunt cei care vor sa faca concurenta gigantului Intel.

In urma cu putin timp, tehnologia ARM nu permitea acestui tip de procesor sa ruleze alaturi de Windows insa, acum, acest lucru este posibil. Evident, mai trebuie sa asteptam unele detalii din partea Samsung cu privire la sosirea acestei noi solutii pe piata.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here