Windows 11 trece la Android 12.1 inaintea telefonului tau inteligent

0
4743

Programul Insiders al Windows 11 permite utilizarea unor aplicatii Android. Dupa debuturi timide pe Android 11, sistemul suporta acum Android 12.1, cunoscut si sub numele de Android 12L.

Despre ce este vorba?

Pentru moment, singurele persoane care pot profita de aceasta noutate sunt cele inscrise in programul Insiders, folosind Amazon App Store in loc de Play Store. Insa, asta nu impiedica compania din Redmond sa publice actualizari care mai de care mai interesante.

Dupa cum subliniaza si The Verge, cel mai marcant punct al acestei actualizari, publicata pe data de 20 mai 2022 este fara indoiala trecerea la Android 12.1 (sau Android 12L) ca baza pentru toate aplicatiile mobile pe Windows. Pana aici, aplicatiile rulau sub Android 11.

Trebuie sa aducem in discutie si un lucru amuzant daca tot vorbim despre Android 12.1. In cazul in care nu dispui de un Pixel capabil sa ruleze Android 12.1, PC-ul tau Windows este, teoretic, capabil sa afiseze o versiune mai recenta de Android decat telefonul tau.

Pe langa aceasta functionalitate, Windows imbunatateste considerabil experienta Android pe Windows. Icoanele din bara de cautare sunt acum capabile sa indice care aplicatii Android utilizeaza microfonul, localizarea si alte servicii de sistem in bara conform unui anunt facut pe blogul Windows.

La capitolul imbunatatiri de mentionat mai sunt unele animatii optimizate pentru momentele in care un utilizator de smartphone pliaza si depliaza un ecran pliabil spre exemplu, oferind imagini cu noul taskbar. Android 12.1 urmeaza sa activeze toate aceste functii. In plus, in imaginile care au scapat deja pe web se pot vedea si doua instante separate de Google Chrome. Cert este ca Android 12.1 are ca principal scop acela de a imbunatati experienta telefoanelor pliabile. Este gandit special pentru terminalele pliabile, un indiciu cum ca Pixel Fold ar putea aparea pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: https://www.frandroid.com/marques/microsoft/1342651_windows-11-passe-a-android-12-1-avant-votre-smartphone

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here