Amenzi de 15 milioane de lei în mini-vacanța de 1 Mai

0
3366

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 667 de autori de infracţiuni şi au aplicat peste 38.880 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 15,8 milioane de lei în minivacanţa de 1 Mai, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

„Echipajele de ordine publică au intervenit, în aceste zile, la 11.220 de evenimente, în timp ce pompierii au asigurat intervenţia în aproximativ 6.000 de situaţii, dintre care aproape 5.000 pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi peste 230 de incendii”, a declarat, marţi, Monica Dajbog.

În perioada menţionată au fost la datorie, zilnic, în medie, 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, precum şi lucrători de la alte structuri.

În ceea ce priveşte numărul infracţiunilor comise cu violenţă, acesta este în scădere faţă de media ultimilor 3 ani, înregistrând, faţă de anul trecut, o scădere cu aproximativ 13%.

„În aceste zile, în atenţia structurilor MAI au fost evenimentele publice, zonele aglomerate, staţiunile turistice de la munte şi de la mare, precum şi principalele drumuri şi autostrăzi pe care s-au înregistrat valori crescute de trafic. Efectivele MAI au asigurat protecţia a peste 450 de mii de persoane care au participat la cele 400 de manifestări publice organizate în această minivacanţă”, a mai spus Dajbog.

Pe litoral au fost organizate mai multe evenimente publice, cele mai importante fiind în Costineşti şi în Mamaia, cu o prezenţă medie zilnică de 21.000 de spectatori, respectiv o medie de 4.500 de persoane.

Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit prevenirea incidentelor şi a faptelor ilegale de orice fel, precum şi realizarea în siguranţă a accesului.

„Efectivele MAI au acordat o atenţie deosebită activităţilor de prevenire şi de informare a cetăţenilor cu privire la pericolele asociate consumului de droguri, dar au acţionat şi proactiv pentru identificarea persoanelor care consumau sau încercau să vândă substanţe interzise, fiind oprite din a participa la festivaluri peste 130 de persoane care aveau asupra lor substanţe interzise”, a precizat oficialul MAI.

Dintre persoanele oprite de a participa la festivaluri, cincisprezece, printre care şi cetăţeni străini, au fost depistate şi oprite în Gara de Nord, în cadrul acţiunilor desfăşurate de către MAI, în locuri de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care intenţionau să ajungă în judeţul Constanţa cu substanţe interzise.

În total, în contextul festivalurilor, au fost constatate 133 de infracţiuni prevăzute de Legea privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi două fapte de conducere a unui autovehicul fiind sub influenţa substanţelor psihoactive.

 

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here