Bodog ar fi sabotat controalele de la institutul patronat de Lucan. Audiere noaptea târziu, la DIICOT

0
6324

De la înălţimea funcţiei sale, Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, este bănuit că ar fi sabotat controalele dispuse de minister la Institutul de Urologie din Cluj, patronat de Mihai Lucan.

L-ar fi încurajat în acest fel pe controversatul chirurg să se joace cu vieţile oamenilor grav bolnavi. Bodog a fost audiat vineri noapte de procurorii DIICOT şi mulţi s-au întrebat dacă nu a fost cumva ascuns de ochii presei.

“Nici vorbă de aşa ceva, am parcat în față”, susţine însă oficialul. În rest, nu a comentat declaraţiile de martor pe care le-a făcut în dosarul medicului Mihai Lucan. Acuzaţiile care i-au fost aduse de denunţătorul Emanuel Ungureanu sunt extrem de grave.

Era aproape miezul nopţii când un martor l-a văzut pe Florian Bodog intrând pe uşa DIICOT, sediul din Bucureşti, unde a stat aproape două ore de vorbă cu anchetatorii.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost audiat la ceas de seară, în mare taină, de procurorii DIICOT, în faţa cărora s-ar fi arătat extrem de cooperant, susţin surse din anchetă. Adică a explicat, pas cu pas, legăturile cu medicul Mihai Lucan. Mărturia a fost ataşată la dosarul urologului şi a fost transmisă instanţei.

Florian Bodog: ”Nu m-am ferit, ora asta am convenit-o cu procurorul. Am parcat în faţă. Nu pot face nicio altă declaraţie că e anchetă, dar se pot baza pe sprijinul meu.

Fost angajat al Institutului de Transplant din Cluj, deputatul Emanuel Ungureanu susţine că Bodog este rudă prin alianţă cu urologul Mihai Lucan, iar această legătură l-ar fi ajutat pe Lucan să aibă o mare influenţă în sistemul medical.

Emanuel Ungureanu: ”Domnul Bodog are legături foarte vechi cu Lucan. Are legături cu familia Lucan printr-o relaţie de naşi.

Bodog a respins acuzaţiile.

Florian Bodog: ”Nu am nicio relaţie de rudenie cu Lucan.

Dincolo de relaţiile personale, procurorii DIICOT cercetează felul în care a acţionat Ministrul Sănătăţii atunci i-au cerut acestuia să trimită corpul de control la Cluj. Anchetatorii aveau nevoie de opinia unor specialişti în Medicină ca să afle ce reguli s-au încălcat la Institututul de Urologie unde lucrase Lucan.

Primul semn că ceva nu este în regulă a apărut la prima verificare. Echipa a fost tratată regeşte şi a ajuns la concluzia că totul este minunat la institut.

Cei 7 oficiali din Sănătate trimişi la primul control au fost cazaţi timp de 2 săptămâni la un hotel de 5 stele din Cluj, în condiţiile în care legea le permitea să stea la 3 stele. De altfel, fiecare a achitat doar câte 300 de lei de persoană, deşi nota finală de plată se ridică la aproape 10 mii de euro.

Nu punem la socoteală mâncarea şi băutura la discreţie. Cine a achitat diferenţa de bani pentru ca angajaţii să beneficieze de condiţiile de lux este deocamdată un mister. Aşa că procurorii DIICOT au cerut un al doilea control şi un şef de echipă care să nu fie prieten cu Lucan.

Dar subordonaţii acestuia l-ar fi sunat constant pe Mihai Lucan ca să îl avertizeze ce caută, astfel încât să aibă timp să şteargă urmele. Ar exista inclusiv interceptări cu unul dintre ei care i se adresează urologului numai cu apelativele profesore sau jupâne.

Vlad Voiculescu: ”Inclusiv în timpul mandatului meu, rezultatele controalelor ajungeau întâi la Lucan şi pe urmă la mine.

Aşa că procurorii au ordonat un al treilea control.

Emanuel Ungureanu: ”Domnul Bodog a făcut în aşa fel încât controalele de la Ministerul Sănătății să fie moi, să nu descopere lucruri.

Florian Bodog: “Controalele au fost făcute ca la carte şi eu am colaborat cu DIICOT.

Emanuel Ungureanu: ”În plină anchetă DIICOT, domnul Bodog s-a întâlnit de cel puţin 3 ori. În prezenţa unor martori. Ce făceau acele persoane sunt foarte curios.

În cazul în care informaţiile se confirmă, calitatea de martor a ministrului Florian Bodog s-ar putea schimba.

Reacția deputatului Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu a reacţionat la această informaţie pe Facebook. “Sunt uluit!
Am primit acum o veste care imi zdruncină foarte serios încrederea în seriozitatea structurii centrale DIICOT.
Din informațiile pe care le-am primit de la un medic care locuiește lângă sediul DIICOT din București acesta mi-a mărturisit că l-a văzut ieri noapte pe Ministrul Sănătății Florian Dorel Bodog ieșind din clădirea acestei instituții.
Bodog s-a întâlnit cu Lucan de mai multe ori în timpul controlului DIICOT și acum este audiat “noaptea ca hotii”.
De ce este audiat Bodog ministrul cu comportament de infractor noaptea?
Ce are de ascuns DIICOT sau procurorul de caz?
Unii cetățeni sunt de rangul 1 și alții de rangul 2?
Domnul Boc va avea parte de același privilegiu?
Primarul Clujului i-a acordat împreună cu consilierii locali fideli facilități uzinei de făcut bani a familiei Lucan, Lukmed prin două hotărâri de Consiliu Local date la lumina zilei.
Unele persoane cu functii publice fac favoruri ziua pentru infractori și DIICOT îi audiază noaptea?
Cum este posibil așa ceva?

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here