Sunt asteptate o serie de hotarari cruciale in justitie luna aceasta

0
4335

Luna mai vine cu o serie de decizii importante, decizii care ar putea redesena radical sistemul judiciar de la noi din tara. In primul si in primul rand, luna aceasta am putea asista la selectia procurorului general al Romaniei, desfasurata de catre un ministru interimar al Justitiei si anume Ana Birchall. Tot aceasta din urma are si misiunea de a continua procedura de selectie a proprunerilor Romaniei pentru functia de procuror european. In plus, data de 20 mai este o data cu o semnificatie dubla – CCR va decide legalitatea completurilor de 3 judecatori din cadrul ICCJ si Curtea Suprema ar putea incheia in viitorul apropiat dezbaterile din dosarul celebru Liviu Dragnea.

S-a anuntat deja faptul ca, pe fondul contestatiilor depuse in instanta, se abandoneaza concursul lansat de predecesorul sau Tudorel Toader, pentru ocuparea functiei de procuror general al Romaniei.

Ana Birchall, fara perspectiva numirii unui ministru plin prea curand ar putea incheia si selectia procurorului european din partea tarii noastre, relansata de catre fostul ministru, pe ultima suta de metri a mandatului sau.

In plus, data de 20 mai vine cu o importanta dubla din perspectiva justitiei romanesti si anume – Curtea Constitutionala ar putea lua decizia, dupa numai putin de trei amanari deja, in cazul completurilor specialziate in cazuri de coruptie din cadrul instantei supreme.

Un astfel de complet s-a ocupat si de condamnarea in prima instanta a lui Liviu Dragnea si, tot pe data de 20 mai, acest proces ar putea lua in cele din urma sfarsit. Iar, la final de luna mai urmeaza sa aiba loc votul de la referendumul pe teme din zona justitiei.

Liviu Dragnea a declarat recent ca acest lucru inseamna ca se reia toata aceasta perioada in care a stat pana in prezent. Indiferent de deciziile luate pana in prezent, acesta a declarat ca nu a comentat despre deciziile Curtii Constitutionale.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here