Legendarul om de televiziune Larry King a incetat din viata

0
510

Larry King, un cunoscut om de televiziune si de radio, care si-a facut un nume datorita emisiunii sale de durata Larry King Live, in cadrul careia lua interviuri vedetelor, a murit la varsta de 87 de ani, rapus de Covid-19. A fost un veritabil pionier.

Maureen Dowd a descris emisiunea lui Larry King in New York Times drept Palm Springs din mass-media unde responsabili politici sau alte personalitati controversate sau celebre pot veni sa se destinda si sa se relaxeze.

Lawrence Harvey Zeiger se naste in 1933 la Brooklyn in sanul unei familii de evrei originari din Europa de Est. Tatal sau, care detinea un restaurant, moare prematur, Larry avea doar 9 ani. Dupa aceasta tragedie familia reuseste sa supravietuiasca de la o zi la alta datorita programelor sociale federale. Dupa o scolarizare redusa la minim, tanarul Larry incepe sa fie din ce in ce mai atras de media. La 23 de ani se indreapta spre Florida, un stat care le permite outsider-ilor sa isi incerce norocul.

Se angajeaza intai ca si DJ si la scurt timp are prima emisiune de interviuri care ii poarta numele de scena. Larry King i-a avut in emisiune pe toti presedintii de la Gerald Ford, fie dupa mandat, fie inainte de mandate. Timp de 25 de ani, in cadrul emisiunii sale a domnit o atmosfera de caldura, aproape intima.

Decesul lui Larry King a afectat un numar mare de persoane, numerosi sunt cei care si-au exprimat condolenatele pe retelele de socializare.

Chiar daca nu s-a precizat cauza oficiala a decesului pentru moment, moartea sa survine la cateva saptamani dupa ce a fost confirmat cu noul coronavirus. A avut numeroase probleme de sanatate de-a lungul anilor, inclusiv cancer la prostata si diabet. In 2017 a necesitat o interventie chirurgicala pentru a elimina o tumoare maligna.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here