Popularizat de Nirvana, stilul grunge inspira un documentar pe Apple TV

0
1938

Albumul cult intitulat “Nevermind” al trupei Nirvana sarbatoreste 30 de ani in 2021. Cu aceasta ocazie, documentarul intitulat Grunge, music and rage este disponibil pe platforma Apple TV si le propune spectatorilor sa se scufunde in istoria stilului grunge, o miscare popularizata de catre grupul american.

Come as you are, Smells like teen spirit…o multime de titluri care au contribuit la faima trupei americane Nirvana. Albumul cult Nirvana, Nevermind sarbatoreste 30 de ani in 2021, ocazie cu care platforma Apple Tv le propune telespectatorilor o revenire asupra istoriei stilului grunge, aceasta miscare muzicala popularizata de catre grup.

Documentarul este intitulat Grunge, music and rage. Inainte de a cunoaste succesul fulgurant, acest stil muzical era o simpla miscare locala. Filmul ne duce acolo unde a inceput totul, pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, in Seattle, cu o multime de martori din acea epoca precum producatori si artisti.

O miscare initial locala

Documentarul ne ajuta sa (re)descoperim istoria acestei miscari, initial o miscare intre prieteni, departe de imaginea caricaturala, uneori asociata cu acest stil, intre drog sau moartea odata cu sinuciderea cantaretului trupei, Kurt Cobain. Realizatoarea Charlotte Blum a explicat ca a vrut sa scoata la iveala, prin intermediul acestui documentar, solidaritatea dintre trupe.

Importanta feminismului in grunge

Charlotte Blum vine cu o abordare noua in cadrul grunge, abordata mai rar in presa, importanta femeilor in cadrul acestei miscari si angajamentul feminist in anii 1990. Istoria genului grunge este cel mai adesea povestita prin prisma masculina. Charlotte Blum a declarat ca a venit randul ei sa povesteasca intr-un mod diferit aceasta istorie a stilului grunge, punand in valoare femeile, extrem de numeroase si de puternice in cadrul acestei miscari. Charlotte Blum este, la randul ei, o feminista si o militanta.

Documentarul Grunge, music and rage este disponibil pe Explore.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here