Twitter: o plangere a actionarilor impotriva lui Elon Musk pe motiv ca a “manipulat piata”

0
3264

Mai multi actionari Twitter au depus o plangere impotriva patronului Tesla pe care il acuza ca a manipulat piata cu scopul de a face economii in cadrul operatiunii de achizitionare a retelei sociale. Elon Musk a multiplicat declaratiile si tweet-urile fantasmagorice in ultimele saptamani, intarziind, conform acestora, momentul in care dezvaluie capitalul Twitter.

Actionarii Twitter il acuza drept urmare ca a manipulat piata pentru a face economii in cadrul operatiunii de achizitionare a retelei sociale. Conform unor documente oficiale, reclamantii ii reproseaza patronului Tesla ca a intarziat momentul in care dezvaluie capitalul Twitter, o obligatie legala dincolo de un anumit prag.

Multimiliardarul a economisit astfel numai putin de 156 de milioane de dolari. Intarziind publicarea sumei care dezvaluie participarea sa in cadrul Twitter, Musk nu a facut decat sa manipuleze piata si a achizitionat actiuni la un pret deosebit de scazut.

Elon Musk seamana indoiala

De la inceputul lunii aprilie, valoarea actiunilor Twitter la bursa fluctueaza in functie de informatiile oficiale primite si in functiile de tweet-urile miliardarului. Atunci cand a anuntat ca a atins peste 9% din capitalul Twitter pe data de 9 aprilie, actiunile au “decolat” cu numai putin de 25%. Consiliul de administratie al Twitter s-a opus initial achizitiei, inainte de a ceda cateva zile mai tarziu. Elon Musk a fost nevoit sa suspende operatiunea si mai apoi sa continue. A facut numeroase declaratii, a trimis numeroase tweet-uri ceea ce nu a facut decat sa scada substantial actiunile Twitter.

Avocatii au declarat ca o parte din finantarea reunita de cel mai bogat om din lume consta in imprumuturi garantate cu actiunile Tesla care au pierdut din valoare in ultima perioada. Insa, recent, Twitter a avut parte de o crestere de 5% si a continuat sa progreseze joi. Elon Musk intentioneaza sa scoata Twitter de pe Bursa cand va deveni proprietar oficial.

Sursa: https://www.europe1.fr/medias-tele/twitter-plainte-dactionnaires-contre-elon-musk-pour-avoir-manipule-le-marche-4114015

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here