Top 5 beneficii de care ai parte cand colaborezi cu un OIREP

0
3825

Detii o firma producatoare sau te ocupi de importuri? Atunci trebuie sa stii ca potrivit legislatiei privitoare la mediul inconjurator, esti obligat ca in fiecare an sa te ocupi de reciclarea unei cantitati de deseuri direct proportionale cu cea pe care o introduci pe piata din Romania. Din pacate, tara noastra este codasa la capitolul ,,reciclare”, iar reprezentantii Uniunii Europene au devenit extrem de vigilenti cand vine vorba despre acest subiect.

Pentru a evita amenzile usturatoare, care iti pot fi aplicate in calitate de persoana juridica, acum ai posibilitatea de a colabora cu un OIREP care se ocupa de tot ce inseamna reciclare ambalaje. Mai exact, iti transferi responsabilitatea catre o firma specializata in domeniu, iar reprezentantii acesteia se vor ocupa de tot ce ar trebui sa faci tu.

Reciclare ambalaje – ce presupune acest proces

OIREP-urile sunt organizatii dedicate, care au sarcina de a-ti prelua responsabilitatea cand vine vorba despre reciclarea deseurilor. Ele nu se ocupa, insa, propriu-zis de reciclare, ci verifica exact cantitatea de deseuri pe care o pui pe piata, iar apoi iau legatura cu colectorii din Romania, care faciliteaza accesul deseurilor catre firmele de reciclare. Este vorba despre un ciclu foarte important, care trebuie respectat in detaliu, mai ales ca autoritatile sunt extrem de vigilente in acest sens.

OIREP-ul se ocupa si de rapoartele de mediu

Un alt beneficiu de care trebuie sa stii atunci cand colaborezi cu un OIREP este acela ca expertii se ocupa inclusiv de realizarea rapoartelor de mediu pe care trebuie sa le depui trimestrial sau anual la Agentia Nationala de Mediu (ANM). In functie de activitatea pe care o desfasori, ai obligatia legala sa furnizezi autoritatilor rapoarte din care sa reiasa exact cantitatea de plastic, sticla sau cauciucuri pe care o introduci pe piata din Romania. In acest fel, agentii ANM pot monitoriza situatia deseurilor din Romania, pentru ca mai apoi, sa raporteze informatii exacte catre Uniunea Europeana.

Eviti sanctiunile

Lasand procesul aferent reciclarii deseurilor, dar si partea de rapoartare in mainile expertilor din cadrul unui OIREP, te asiguri ca eviti sanctiunile costisitoare pe care le risti altfel. De exemplu, trebuie sa ai in vedere ca specialistii sunt mereu la curent cu ultimele noutati legislative si cunosc termenele limita ce trebuie respectate cand vine vorba despre depunerea rapoartelor de mediu.

Contractarea unui OIREP in doar cativa pasi simpli

In momentul in care decizi ca solutia optima pentru tine este sa lasi procesul de reciclare, dar si partea de raportare in grijia unui OIREP, este suficient sa iei legatura cu reprezentantii unei astfel organizatii pentru a intocmi procura prin care sa iti transferi responsabilitatea in acest domeniu. Poti suna direct la OIREP-ul direct sau poti transmite un mesaj scris catre acesta, iar un expert te va contacta in cel mai scurt timp.

Contribui la imbunatatirea mediului inconjurator

Pe langa faptul ca parteneriatul cu un OIREP te ajuta din punct de vedere legislativ, trebuie sa stii ca astfel contribui si la imbunatatirea mediului inconjurator. Intr-un prezent in care consumerismul a devenit deja un fenomen, este important sa ai grija la modul in care gestionezi deseurile pe care le produci/importi, astfel incat calitatea aerului si a apei sa sporeasca. Traind intr-un mediu curat, viata ta devine mai frumoasa!

Ecologic3rambalaje.ro este un OIREP a carui experienta il recomanda, asa ca poti apela cu incredere la specialistii in domeniu atunci cand ai nevoie de ajutor! Expertii stiu cum sa intocmeasca corect un raport de mediu, dar si care sunt cei mai buni colectori din Romania, asa ca iti ofera cele mai bune rezultate!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

 

 

 

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here