Un porumbel voiajor, găsit la 6.400 de kilometri de casă

0
10761

Bob, un porumbel voiajor care s-a dezorientat în timpul unei curse la finalul căreia ar fi trebuit să ajungă în voliera sa din Tyneside, un comitat din nordul Angliei, a fost găsit la o distanţă de peste 6.400 de kilometri, în statul american Alabama, informează vineri BBC.

Bob a fost lansat alături de alţi porumbei voiajori în acea cursă din Guernsey, din Insulele Canalului, în urmă cu trei săptămâni şi urma să parcurgă în zbor o distanţă de 644 de kilometri, până în oraşul Gateshead, în aproximativ 10 ore.

Dar, în loc să se îndrepte spre voliera lui din comitatul Tyneside, porumbelul Bob, în vârstă de patru ani, a ajuns în cele din urmă în casa unui locuitor din statul american Alabama.

Proprietarul lui, Alan Todd, crede că Bob s-a dezorientat în timpul cursei şi a aterizat pe un vas care a străbătut apoi Oceanul Atlantic.

Porumbelul, al cărui preţ de vânzare a fost estimat la peste 1.000 de lire sterline, este în prezent îngrijit într-un adăpost pentru animale din Monroeville, un oraş din statul american Alabama.

Angajaţii acelui adăpost au spus că Bob, deşi a slăbit mult, „arată totuşi destul de bine” şi a fost consultat de un medic veterinar.

Alan Todd, care a putut să îl vadă pe Bob cu ajutorul unei camere web, intenţionează să călătorească în Statele Unite pentru a-şi recupera porumbelul voiajor.

„Nu putea să fi zburat pe o distanţă atât de mare, cred că a aterizat probabil pe un vapor. Avea penajul acoperit cu petrol – ar putea fi vorba despre un petrolier. Angajaţii adăpostului îl îngrijesc foarte bine – când l-am vazut ieri nu arăta prea bine, dar astăzi l-am văzut din nou şi arată mult mai bine după o singură zi”, a adăugat columbofilul britanic.

Vezi si:  Arctica trece prin schimbări ireversibile. Constatări sumbre în ultimul raport despre starea regiunii

Angajaţii de la Monroe County Alabama Animal Shelter şi-au dat seama că Bob este un porumbel din nordul Angliei şi au lansat un apel pe reţelele de socializare.

Ei au fost contactaţi iniţial de un bărbat vârstnic din Alabama care i-a informat miercuri că pasărea se afla în reşedinţa lui din oraşul Mexia.

Întrucât Bob, la fel ca toţi porumbeii voiajori, poartă pe unul dintre picioare un inel cu un număr unic de identificare, angajaţii adăpostului din Statele Unite au putut să îl identifice şi au contactat clubul columbofil North of East Homing Union (NEHU), al cărui membru este Alan Todd.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here