Cum va fi vremea in Bucuresti in ianuarie 2019?

0
14841

In prima luna a anului 2019 vremea va fi mai degraba uscata (cu doar 67mm de precipitatii in 9 zile). Mult mai bine decat in luna decembrie deoarece in decembrie cad in general 82mm de precipitatii in 8 zile.

In aceasta luna, in Bucuresti clima va fi destul de rece ceea ce inseamna ca trebuie sa te imbraci gros in continuare. Maximele medii aratate de termometre sunt de 3 grade Celsius. Minima este de aproximativ -2 grade Celsius. Astfel, temperatura minima pentru Bucuresti in luna ianuarie este de 1 grad Celsius. In contrast cu anul 2010 cand s-a inregistrat un record de 13 grade Celsius si un record minim de -23 de grade tot in acelasi an. Maxim 17 zile vor fi cu temperaturi mai jos de 0 grade, in jur de 70% din intreaga luna.

Si in restul tarii se anunta recorduri de temperaturi minime in tara, presiunea are tendinta sa evolueze destul de mult. Luna ianuarie va fi una din cele mai reci din calendarul anului 2019, temperatura medie fiind sub 0 grade in majoritatea regiunilor din tara, precipitatii putine in partea de est dar si in centrul teritoriului, asteptandu-se ceva mai multe preicipatii in centrul tarii, in vest si in sud-vest.

In plus, luna ianuarie va fi marcata de recorduri de temperaturi minime, chiar daca din 1942 nu s-au mai inregistrat astfel de recorduri. Va fi o luna cu precipitatii reduse, caracterizata cu viscole, doua in ianuarie si doua in februarie. Este posibil ca viscolele sa existe si in luna martie. Astfel, iarna grea din 2019 nu se va incheia in luna februarie.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here