Cum va fi vremea in primul weekend din 2020

0
4743

Primul weekend din anul 2020 vine cu cod galben de viscol, cod emis de ANM. La munte va ninge viscolit si pe litoral vantul este cel care va provoca probleme.

Cum va fi vremea sambata, 4 ianuarie

Valorile termice pe timp de zi se vor situa in continuare peste cele normale ale acestei perioade. Pe timp de zi cerul va fi variabil iar dupa-amiaza nebulozitatea vine spre zona vestica, nordica si centrala, unde, in zone izolate, se vor semnala precipitatii slabe si mixte. Pe timp de noapte se vor inregistra innorari si precipitatii in toata tara si vor la munte va ninge unde se va depune un nou strat de zapada, destul de consistent de altfel, mai ales in Transilvania, Maramures si Crisana. In celelalte regiuni predominante vor fi ploile care treptat se vor transforma in lapovita si ninsoare. Vantul se va intensifica in regiunea de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si 3 grade. Dimineata, pe arii restranse, se va semnala ceata.

Cum va fi vrema duminica, 5 ianuarie

Fata de intervalul precedent, temperaturile vor fi in usoara scadere. Cerul va fi mai mult innorat pe timp de zi si local si temporar vor fi semnalate precipitatii slabe sub forma de ninsoare in zona montana si de asemenea ninsori in jumatatea nordica a Romaniei. Se vor inregistra izolat polei in unele regiuni. Vantul se va intensifica in zona montana, va avea o viteza de peste 90km/h pe creste si va viscoli si va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 6 grade Celsius, cele minime se vor incadra intre -8 si 0 grade Celsius. Izolat se vor semnala conditii de ceata.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here