Cum va fi vremea la toamna?

0
6222

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) ne da primele informatii cu privire la stare vremii din aceasta toamna. Dupa o vara torida, in august in special, toamna anului 2018 se anunta una presarata cu fenomene meteo neobisnuite.

Daca tot am avut o vara mai putin obisnuita, de ce nu am avea o toamna la fel? Conform meteorologilor, vremea de toamna ne va lasa impresia de cele mai multe ori ca ne aflam intr-un alt anotimp. Tocmai datorita faptului ca vara caniculara s-a cam lasat asteptata, a venit abia prin august, cum era de asteptat, isi va prelungi sederea si la toamna.

Astfel, septembrie 2018 vine atat cu vreme caniculara cat si precipitatii reduse, cu seceta, cam ca si intr-o zi obisnuita de vara. Prima luna de toamna va fi, asa cum se asteapta multa lume, destul de caniculara. In centrul si in partea de nord a tarii temperaturile vor fi normale, caracteristice unei luni de toamna dar in restul tarii va fi foarte cald. In sud, in est si in vest precipitatiile vor fi aproape inexistente.

In aceasta vara am avut parte de o multime de fenomene meteo inexplicabile – ploi, grindina, inundatii, coduri portocalii si galbene de vreme urata. Aceste fenomene se explica datorita valului de aer rece care ar fi ramas blocat la noi in tara, fenomene ce au dat peste cap notiunea de vara.

Drept urmare, in mare parte din luna septembrie, la inceput de toamna adica, temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal. Precipitatiile vor fi reduse, vor fi mai dese in regiunile montane dar si in vestul si in sudul teritoriului si apropiate de normele climatologice ale acestui interval. Dupa un august torid ne asteapta o toamna calda, cu temperaturi ridicate pentru aceasta perioada.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here