Prognoza meteo de vara (lunile iunie, iulie si august)

0
10251

Meteorologii au anuntat vreme frumoasa pentru lunile de vara insa si seceta. Valorile termice se vor situa in normele perioadei de vara iar precipitatiile vor cam lipsi.

ANM a anuntat prognoza pentru lunile de vara. Conform institutiei, in luna iunie temperatura medie va fi destul de ridicata. Conform specialistilor, norma climatologica pentru prima luna de vara, luna iunie este de 18,3 grade Celsius. In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii progoneaza pentru perioada mentionata temperaturi cuprinse intre 13 si 21 de grade in Moldova respectiv 15-18 grade in Transilvania si pana la 22 de grade Celsius in Muntenia si Oltenia.

In luna iunie precipitatiile vor fi deficitare in majoritatea regiunilor din tara, sub media anuala specifica acestei perioade. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor inregistra in Muntenia, in Banat, Crisana si Moldova. In Dobrogea se vor inregistra cele mai putine precipitatii.

In iulie temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal, in partea de sud in special, in sud-est si in vest. Cele mai scazute temperaturi se vor inregistra in Maramures si in Transilvania. Si in luna iulie precipitatiile se vor situa sub media normala in toate regiunile, cele mai scazute precipitatii se vor inregistra in Moldova, Maramures si Muntenia.

In august temperaturile se vor situa peste norma climatologica in majoritatea regiunilor din tara. Media valorilor termice in aceasta perioada se va situa la 19,7 grade Celsius. Temperaturile medii vor ajunge si la 23 de grade in zone precum Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. In privinta precipitatiilor, acestea vor fi deficitare si in luna august. Insa, in zona Munteniei, se prognozeaza cantitati medii de precipitatii.

Aceste prognoze ale ANM au un grad de aproximativ 60% de realizare.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here