Vremea continua sa se raceasca in urmatoarea perioada

0
9333

De miercuri vremea a inceput sa se raceasca, sa fie din ce in ce mai mohorata, a plouat in majoritatea regiunilor din tara. Dar, in extremitatea vestica si de sud-est gasim vreme deosebit de frumoasa inca pentru aceasta perioada.

In Dobrogea si in Baragan se anunta ploi slabe cam peste tot si vreme inchisa. Temperaturile vor fi comparabile cu cele inregistrate marti. Putin mai sus, in Moldova si in partea de nord a Munteniei vor fi ploi in toate regiunile, dupa pranz urmand sa se atinga temperaturi in jur de 9-10 grade. In partea de nord a Moldovei si in Bucovina soarele va fi foarte scump la vedere chiar daca in termometre temperatura va urca putin.

In Maramures perioadele cu soare si cu innorari vor alterna iar in restul zonelor atmosfera va fi destul de inchisa si va ploua pe spatii restranse. Fata de saptamana trecuta temperaturile vor scadea putin dar chiar si asa se vor situa putin peste normalul acestei perioade.

In partea de vest a tarii se anunta vreme buna, mai ales in Banat. Norii vor fi destul de numerosi, vor fi cateva ploi slabe cantitativ si temperaturile vor scadea cu aproximativ 4-5 grade fata de saptamana trecuta.

In partea de sud-vest a tarii atmosfera va fi una deosebit de placuta, vor domina perioade cu mult soare, vor aparea si cativa nori sporadici, izolat ar putea picura in unele zone. Vremea se va incalzi putin in ultima vreme dupa pranz temperaturile pot atinge chiar si 16 grade in partea de sud a Olteniei, valori destul de ridicate pentru aceasta perioada a anului.

In partea de sud a tarii gasim multi nori si ploi trecatoare. Maximele termice ajng undeva la 14 grade Celsius. In Bucuresti temperaturile ajung pana la 11-12 grade si se asteapta cateva ploi slabe.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here