Eurovision 2019 – castigatoarea israeliana condamna apelurile la boicot obscurantist

0
4641

Netta Barzilai, castigatoarea concursului Eurovision in 2018, a estimat faptul ca apelurile pentru boicotarea concursului Eurovision de anul acesta pentru a protesta impotriva tratamentului palestinienilor de catre Israel scoate la iveala nimic altceva decat obscurantism. Semifinalele vor avea loc intre 14-16 mai si marea finala in 18 mai la Tel-Aviv.

In septembrie 2018, Tel-Aviv a fost desemnat oras gazda pentru Eurovision 2019 dupa ce Netta Barzilai a reusit sa castige finala din Portugalia.

Peter Gabriel, Kevin Loach si altii au lansat un apel la boicot in luna ianuarie

Peste 50 de personalitati britanice printre care cantaretul Peter Gabriel si cineastul Peter Loach au lansat un apel pentru boicotarea concursului Eurovision care urmeaza sa se deruleze in Israel pentru a protesta impotriva « violarii sistematice de catre Israel a drepturilor palestinienilor » si impotriva ocuparii teritoriilor palestiniene de catre israelieni.

Peste 60 de asociatii LGBT si peste 20 de tari au spus Da boicotarii concusului Eurovision 2019. Roger Waters, membru fondator al grupului Pink Floyd, i-a cerut in egala masura celebrei cantarete Madonna sa abandoneze proiectul de a canta in timpul finalei de la Eurovision.

Netta Barzilai considera acest concurs un festival al luminii. Evitand sa se amestece in lumea politica, Netta Barzilai, in varsta de 26 de ani, a tinut sa mentioneze ca acest boicot se afla in contradictie cu obiectvul principal al competitiei. Iata ce a declarat in acest sens: A fi pe aceeasi scena – indiferent de ce religie ai avea, etnie, culoare a pielii – Eurovision este in primul si in primul rand un festival al luminii. Si, impiedicand difuzarea acestei lumini, se raspandeste obscuritatea si ceea ce fac aceste persoane care sustin boicotul este contrar propriilor lor credinte.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here