A murit Hitler cu adevarat?

0
4080

Raportul publicat in aprilie 2018 de Dr. Philippe Charlier inlatura ultimele indoieli. Paleopatologul francez a reusit sa examineze in 2007 ramasitele conservate la Moscova de catre serviciile secrete rusesti: fragmente de craniu si de maxilar recuperate de trupele sovietice in buncarul din Berlin unde Führerul s-a sinucis la 30 aprilie 1945. In mandibula au ramas doar patru dinti sanatosi. Compararea lor cu radiografiile si arhivele dentistului personal al lui Adolf Hitler permite identificarea definitiva a dictatorului.

Dar cum a murit?

Philippe Charlier propune un nou scenariu. Examinarea craniului confirma teoria sinuciderii prin impuscare, cu o gaura in partea stanga. Cealalta ipoteza, cea a otravirii cu cianura – cauza mortii Evei Braun – nu este exclusa. Profesorul Charlier a observat depuneri albastrui pe dinti, ceea ce indica prezenta otravei in gura: „Este deci probabil ca cianura sa fi fost ingerata in mod voluntar si apoi impuscata cand otrava a fost ineficienta.

S-a sinucis Hitler cu adevarat?

Povestea mortii lui Adolf Hitler este inca controversata. In timp ce unii istorici sustin ca Hitler a murit in timp ce fugea din Berlin, alte teorii contrazic aceste afirmatii, mentionand ideea de sinucidere. Potrivit acestora din urma, Hitler si-a luat viata atunci cand si-a dat seama de esecul sau si de responsabilitatile sale in vastul genocid orchestrat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Acesta ar fi luat o arma la 30 aprilie 1945 si s-ar fi impuscat in cap. In ceea ce o priveste pe sotia sa, Eva Braun, aceasta s-ar fi otravit cu acid cianhidric. Si aici, istoricii mentioneaza ideea unei ipoteze.

Potrivit adeptilor teoriei conspiratiei, Adolf Hitler nu a murit asa cum au sustinut unii istorici privind posibilitatea unei sinucideri. Potrivit teoriei conspiratiei, care a fost puternic promovata de Stalin la acea vreme, Hitler a fost probabil protejat in buncarul sau, evacuat in Japonia, apoi in Spania si mai tarziu in Argentina. Aceasta teorie a conspiratiei merge chiar mai departe si mentioneaza, de asemenea, ca Adolf Hitler nu a murit, asa cum sustinea in scrisoarea sa, in care scria: „Eu si sotia mea alegem moartea pentru a scapa de rusinea depunerii sau a capitularii. Dorinta noastra este de a fi arsi imediat in locul unde mi-am desfasurat cea mai mare parte a muncii mele zilnice in cei doisprezece ani in care am fost in slujba poporului meu. Dupa aceste declaratii, a fost gasit un craniu care s-a dovedit a fi craniul lui Hitler.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/hitler-est-il-vraiment-mort-11113107/

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here