Cele mai barbare lagare de prizonieri din istorie

0
3111

Primul lagar de prizonieri de razboi a aparut in Anglia in anul 1779. A marcat debutul unor astfel de instalatii specifice, destinate prizionierilor de razboi mai ales in perioade de conflict. Majoritatea acestor lagare erau administrate in conformitate cu directivele Conventiei de la Geneva. Dar, totusi, foarte multe lagare au obtinut o anumita notorietate mai ales din cauza prostului tratament cu care se confruntau prizonierii si din cauza conditiilor de viata groaznice.

Care sunt cele mai barbare lagare de prizonieri din istorie?

Inchisoarea Norman Cross din Regatul Unit. Acesta a fost primul lagar de prizonieri din istorie. A fost construit pentru a-i inchide pe prizonierii din razboiul francez si aliatii Frantei din timpul razboaielor sau revolutiilor franceze.

Inchisoarea Andersonville din Statele Unite. In timpul Razboiului de Secesiune, numerosi Soldati din ambele tabere au fost luati prizonieri si inchisi. Este unul din cele mai triste sau mai sumbre lagare gestionat de confederatii din Georgia. A deveni celebru din cauza conditiilor groaznice, care au dus la moartea a 13000 de prizonieri.

Lagarul Tuchola din Polonia. Acest lagar a fost construit cu ajutorul soldatilor rusi captivi. A cunoscut un trist bilant intre 1914-1918 cu aproape 4000 de prizonieri morti de maladii. Victimele erau in principal romani, dar si rusi.

Lagarele de concentrare ale lui Franco din Spania. In timpul razboilui civil spaniol generalul Franco a construit mai multe lagare in Spania pentru a inchide soldatii republicani. Nationalistii refuzau sa ii considere prizonieri de razboi.

Auschwitz, Polonia. Este vorba despre celebrul lagar de concentrare nazist, cel mai infam din istorie, un loc vizitat de din ce in ce mai multa lume. In afara asocierii sale cu Holocaustul, acesta a servit drept loc de detentie pentru prizonierii de razboi, mai ales cei din Armata Rosie. Numarul exact al victimelor de aici inca este nesigur.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here