Primii oameni care au ajuns in America au venit din China, releva un studiu urias

0
3468

O colosala cercetare genetica a dezvaluit ca populatiile provenite din China au fost primele care au colonizat continentul american, in special California si America de Sud.

Si daca primii americani au fost chinezi? Bineinteles, acesti termeni nu aveau nicio semnificatie pe vremea cand notiunea de tara sau conceptul de granita nu existau. Dar un studiu genetic a dezvaluit ca printre primii oameni care au ajuns pe continentul american s-au numarat populatii de barbati si femei preistorice care au venit din ceea ce astazi se numeste China.

Acest continent a fost ultimul care a fost populat de oameni, a aratat stiinta. Iar conditiile de sosire a primelor popoare din America ii intriga inca pe specialisti. Multa vreme, s-a crezut ca populatiile siberiene, care au traversat stramtoarea Bering, care leaga Rusia de astazi de Alaska, printr-o punte terestra straveche, au fost singurii stramosi ai indienilor americani. In anii 2000, a aparut ideea ca si popoare din Asia au facut aceasta calatorie, datorita descoperirii unui stravechi neam fondator care a populat Americile, inclusiv Bolivia, Brazilia, Chile, Ecuador, Mexic si California.

10 ani de cercetari si 100.000 de mostre de ADN

Cercetatorii de la Universitatea Kunming din China au analizat peste 100.000 de mostre de ADN moderne si 15.000 de mostre de ADN vechi din intreaga Eurasie pentru a urmari originile acestor primii colonisti care au traversat Pacificul. A fost nevoie de 10 ani de cercetari pentru a ajunge in cele din urma la 216 indivizi contemporani si 39 de indivizi antici din acest stravechi neam comun. O sarcina titanica.

Acest studiu chinezesc publicat in Cell Reports identifica doua migratii distincte. Primul val a inceput acum 26 000 de ani, in timpul ultimei ere glaciare, cand clima din nordul Chinei trebuie sa fi fost deosebit de inospitaliera, iar al doilea a avut loc in timpul perioadei de topire a ghetii, acum 19 000 de ani. In acel moment, clima mai calda a provocat o crestere a populatiei, ceea ce a dus la migratii.

Oamenii de stiinta au emis ipoteza ca primii americani au urmat o ruta de coasta intre Asia si America, care i-a condus de la Beijing si Tianjin de astazi la ceea ce nu era inca statul California, pe coasta de vest a Statelor Unite. Aceasta migratie ar fi permis, de asemenea, ca unii oameni sa se stabileasca in Japonia, ceea ce ar putea ajuta la explicarea asemanarilor dintre uneltele si armele gasite in America, China si Japonia.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/les-premiers-humains-arrives-en-amerique-venaient-de-chine-revele-une-gigantesque-etude-11188526/

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here