Salutul nazist: origini mai vechi decat regimul lui Hitler

0
3723

Salutul nazist se traduce prin bratul drept ridicat si intins, pe post de salut. Aceasta forma de salut exista de mai multa vreme insa, inca din vremea regatelor si vechilor imperii si s-a perpetuat pana intr-un trecut recent. Cu toate acestea, conform unei credinte comune, acest salut ar fi patrimoniul regimului nazist al lui Adolf Hitler.

Aceasta opinie se justifica prin popularitatea sa puternica din perioada nazismului, regim in timpul caruia a cunocut apogeul. Haideti sa ne scufundam putin in istorie pentru a afla adevarata origine a salutului nazist.

Speculatii cu privire la adevarata origine a salutului nazist

Adevarata origine a salutului nazist pare mai putin conventionala, nu este pe placul tututor. Cu toate acestea, o serie de marturii istorice incearca sa o explice.

Conform faptelor istorice, coroboreaza intalnirea cu fascismul italian. Dupa acest fapt social ar fi fost imitat de catre partidul national socialist condus de Adolf Hitler.

Insa, salutul nazist ar exista in realitate inca din Antichitate unde ar avea drept obiectiv principal acela de a oferi un act de loialitate inaltilor demnitari, de a ne aduce aminte de convingerile si valorile unui oras. Il regasim in special sub domnia Imperiului Roman.

De fapt, figureaza si pe un tablou, Juramantul Horatilor, pictat de David in anul 1784, reprezentat de trei frati care, cu bratele ridicate spre tatal lor, jura devotament Romei.

Mai apoi, a fost adoptat de catre Pierre Coubertin pentru a reprezenta salutul olimpic in cadrul Jocurilor de la Anvers din Belgia, in 1920. A fost “uitat” dupa al Doilea Razboi Mondial cu scopul de a se evita orice fel de confuzie cu privire la miscarea nazista.

In Statele Unite ale Americii, pastorul Baptist Francis Bellamy a primit sarcina de a organiza un eveniment menit sa celebreze 400 de ani de la descoperirea Americiii de catre ilustrul Cristofor Columb. Elevii prezenti au ridicat bratul, sub forma de salut. Multa vreme a fost cunoscut drept salutul lui Bellamy.

Sursa: https://saviezvous.fr/hitler-pas-a-lorigine-du-salut-nazi%e2%80%89/

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here