Cand vor avea loc alegerile locale? Anuntul premierului Orban

0
5406

In acest an, alegerile locale ar putea avea loc pe data de 28 iunie. Premierul interimar Ludovic Orban a precizat ca aceasta este cea mai probabila data.

In urma unei analize efectuate, Ludovic Orban a precizat ca cea mai probabila data rezultata a fost 28 iunie 2020. Discutiile anterioare ofereau drept data posibila 14 iunie si s-au luat in calcul mai multe argumente cu privire la derularea campaniei dupa cresterea temperaturilor astfel incat, in functie de prognozele de evolutiei a epidemiei cu coronavirus, sa existe un impact minim asupra campaniei. S-a tinut cont si de examenul de capacitate, de examenul de bacalaureat care se vor finaliza pana la data de 28 iulie.

Aceasta declaratie a fost facuta in urma consultarilor din cadrul Guvernului, cu reprezentantii partidelor politice de la noi din tara.

Ludovic Orban a discutat luni despre o eventuala amanare a alegerilor locale in contextul epidemiei cu coronavirus.  Acesta a declarat ca nu poate fi vorba despre amanarea alegerilor locale cand deja s-a stabilit o data si ca sunt in mana Parlamentului deja. Acesta a mai pecizat ca ceea ce isi doreste el conteaza mai putin, ceea ce conteaza cu adevarat este ce se petrece in Parlament. Parlamentul este suveran. Ceea ce l-a incantat nespus pe premierul Ludovic Orban este faptul ca asa-zisii chiulangii au decis sa vina la munca.

Premierul Ludovic Orban a vorbit si despre cererea lui Victor Ponta si Marcel Ciolacu ca liberalii sa voteze cu bilele la vedere la investirea guvernului.

Orban a mai spus ca ultimii oameni de la care accepta sa ii spuna ce sa faca sunt presedintele PSD si presedintele PSD-ului mai mic. Intrebat cu privire la consultarile de marti cu partidele parlamentare legate de data alegerilor locale, Ludovic Orban a precizat ca va avea o intalnire pentru a discuta mai pe larg data alegerilor locale pentru a putea veni cu un raspuns oficial.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here