Certuri in Guvern pe tema purtarii mastilor

0
3621

Ordinul eliberat de Ministerul Santatii si Ministerul de Interne, un ordin comun de altfel, care prevede exceptiile si conditiile pentru purtarea mastii de protectie nu s-a publicat inca nici la aceasta ora in Monitorul Oficial, la 48 de ore aproape de la un anunt facut de Nelu Tataru. Fara publicarea in Monitorul Oficial, masurile comunicate de autoritati nu au cum sa se aplice, nici in ceea ce priveste mastile de protectie, nici in ceea ce priveste triajul epidemiologic. Conform surselor din Guvern, Ludovic Orban nu a fost de acord cu aceste exceptii mentionate in Ordin, motiv pentru care masurile urmeaza sa fie rediscutate in curand.

Ordinul MAI-MS, ordin anuntat miercuri de ministrul Nelu Tataru prevede o serie de exceptii in ceea ce priveste purtarea mastii de protectie. Iata-le :

  • angajatul se afla singur in birou sau se afla la minim doi metri intre persoanele din biroul respectiv, cu conditia ca incaperea sa fie aerisita, la minim doua ore si sa se asigure dezinfectia incaperilor ;
  • persoana sufera de afectiuni care afecteaza capacitatea de oxigenare ;
  • prezentatorii tv si invitatii acestora, cu conditia sa se respecte o distanta de trei metri intre persoane ;
  • vorbitorii in public cu conditia sa se respecte distanta de trei metri ;
  • elevii si studentii doar in timpul orelor de curs cu conditia sa se respecte distantarea corespunzatoare ;
  • copiii sub cinci ani ;

Premierul Ludovic Orban nu este de acord cu o parte din aceste exceptii, motiv pentru care ordinul nu a fost inca publicat in Monitorul Oficial, la aproape doua zile de la anuntarea masurilor. Acest ordin comun prevede si obligativitatea autoritatilor si institutiilor publice, operatorilor economici si profesionistilor de a organiza activitatea astfel incat sa se asigure la intrarea in sediu un triaj epidemiologic si dezinfectarea mainilor.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here