In politica americana domina mosnegii si babutele

0
8670

In 2018, in tara lui John. F. Kennedy si a lui Barack Obama puterea a cazut in mainile septuagenarilor si octogenarilor. Donald Trump, in varsta de 72 de ani, este cel mai batran presedinte ales vreodata in Statele Unite ale Americii. Senatul este condus cu o mana de fier de cu patru ani mai in varsta decat el, de nemilosul Mitch McConnell. Si Nancy Pelosi, aleasa de partenerii sai democrati miercuri pentru a conduce, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, Camera Reprezentantilor, va implini in martie venerabila varsta de 79 de ani.

Aceasta femeie super activa nu isi arata deloc varsta, o impresie intarita si de faptul ca poarta mereu tocuri inalte cu care traverseaza holurile parlamentului. Recent, a stupefiat galeria cu un discurs maraton de numai putin de opt ore. Intre anii 2007-2010 a fost purtatoare de cuvant si nu are de gand sa se retraga inca din activitate. Nancy Pelosi urmeaza sa il inlocuiasca pe republicanul Paul Ryan in varsta de 48 de ani. Care este misterul longevitatii acestora? Angajamentul, ambitia sidinamismul intelectual joaca un rol esential dupa parerea specialistilor. Literatura stiintifica arata faptul ca au un scop in viata si pasiuni imbatranesc mai greu.

Liderii politici si economici au acces la cele mai bune servicii medicale. Cum reusesc sa se pastreze in forma ? Merg mult pe jos, jogging, au grija de sanatatea lor si de forma lor fizica. Dorm bine, mananca bine si fac sport, au o viata echilibrata ceea ce contribuie enorm la longevitatea lor. Insa stresul vietii politice, intalnirile, deplasarile, negocierile nocturne? Nu sunt nocive? Din contra. Le place ceea ce fac, au influenta ceea ce nu este atat de stresant ca in cazul persoanelor nefericite sau a celor care au probleme de sanatate.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here