Klaus Iohannis sustine ca pandemia Covid-19 este dramatica pentru Romania

0
7854
Klaus Iohannis sustine ca pandemia Covid-19 este dramatica pentru Romania

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca pandemia de COVID-19 este cea mai dramatica perioada de dupa 1989. Acesta a mai sustinut ca tara noastra va continua sa se adapteze la masurile care se vor lua pentru combaterea imprastierii virusului.

Acceseaza https://ghimpele.ro/actual/ pentru mai multe stiri actuale care te vor ajuta sa te pastrezi informat.

   Iata ce a declarat presedintele

„Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989. Pe fondul unei incertitudini globale, mai ales la nivel economic, ţara noastră a trebuit să se adapteze într-un timp foarte scurt şi va continua să o facă, pentru a implementa toate măsurile necesare de creştere a capacităţii de gestionare a acestei crize atât pe plan medical, cât şi din perspectiva sistemului educaţional, a asigurării serviciilor publice şi mai ales în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei economice”,a mentionat Iohannis in cadrul deschiderii Bucharest Forum 2020.

Mai mult de atat, seful statului a amintit ca Romania a obtinut de curand statutul de piata de capital emergenta.

„Măsurile economice cuprinse în Planul de relansare vor pune bazele noului model de dezvoltare, unul al investiţiilor, al responsabilităţii şi al sustenabilităţii. Pe lângă accelerarea proiectelor de infrastructură de transport şi energie, acest nou model urmăreşte dezvoltarea economică prin digitalizare, inovare, dezvoltare şi aplicare de noi tehnologii în agricultură, energie şi industrie”, a mai afirmat Iohannis.

Presedintele mai este de parere ca trebuie sa se adapteze anumite masuri economice care vor ajuta la depasirea crizei sanitare.

„În viitorul apropiat sunt necesare eforturi consistente pentru continuarea procesului de consolidare a capacităţii ţării noastre de a se raporta eficient, proactiv şi adecvat la impredictibilitatea evoluţiilor din mediul de securitate global, astfel încât să putem gestiona, cu eficacitate şi consecvent, orice riscuri şi ameninţări conexe acestora. Un stat puternic este un stat care asigură un cadru optim de dezvoltare a democraţiei participative, în care sunt garantate drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi este încurajată participarea cetăţenilor, inclusiv la soluţionarea unor probleme care ţin de securitatea naţională”,  a mai spus seful statului.

Iohannis a mai mentionat ca se vor face imbunatatiri in perioada 2020 – 2024  astfel incat sa se poata raspunde mai multor tipuri de amenintari precum cele survenite de pe urma evolutiei tehnologice.

„În scopul garantării unui nivel ridicat de securitate şi prosperitate cetăţenilor săi, este necesar ca România să depună eforturi susţinute în scopul de a întări capacitatea administrativă a instituţiilor sale. Acestea trebuie să poată acţiona concertat şi eficient pentru elaborarea şi implementarea politicilor publice şi pentru asigurarea unei dezvoltări durabile cu aplicarea strictă a legislaţiei naţionale şi a directivelor şi programelor UE în materie”, a incheiat acesta.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here