„Presedintele a rasturnat planul diabolic al PSD”. Iohannis a avut informatii, PSD dorea ca Dancila sa fie respinsa pentru a intra in faza a doua

0
7395

Presedintele Klaus Iohannis ar fi dat satisfactie PSD-ului, daca ar fi respins-o pe Viorica Dancila ca premier, a declarat la RFI prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan. Ea crede ca singura solutie este ca Executivul sa fie respins in Parlament.

Raluca Turcan sustine ca presedintele Klaus Iohannis a rasturnat „planul diabolic” al PSD: „Au fost foarte multe voci care spuneau ca presedintele trebuia sa o refuze pe doamna Dancila. Daca presedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atentie: doar cu o suspendare, nu si cu referendum de demitere, pentru ca in perioada suspendarii, Calin Popescu Tariceanu ajungea presedinte interimar al Romaniei, schimba sefii Parchetelor, puneau mana pe justitie si apoi prin Parlament opreau referendumul, iar presedintele se intorcea la Cotroceni sa constate practic ingenuncherea Romaniei. Pentru romani, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decat numirea doamnei Dancila (…). Planul diabolic al PSD era exact acesta: suspendare, pana la referendum, ingenuncherea Romaniei, coruptie pana in ultima celula a societatii si apoi fluierau probabil in baie si mancau mici la gratar de Centenarul Marii Uniri”.

Ea crede ca presedintele Klaus Iohannis „ar fi dat satisfactie PSD-ului”, daca ar fi respins-o pe Viorica Dancila.

Raluca Turcan afirma ca „singura varianta care sa raspunda totalmente, clar, neinterpretabil rigorilor Constitutiei este respingerea acestui Guvern, in frunte cu doamna Dancila, in Parlamentul Romaniei (…). Vreau sa fac un apel, sa concentram in zilele care urmeaza toate eforturile pentru respingerea acestui Guvern PSD-ALDE Dragnea-Dancila-Tariceanu in Parlament. Cred ca sunt oameni de buna credinta in Parlamentul Romaniei, cred ca sunt foarte multi formatori de opinie, cetateni onesti, care pot sa inceapa eforturi de convingere a parlamentarilor sa voteze impotriva acestui Guvern in Parlament”.

Vezi si:  Şerban Nicolae, la Euronews: Plimbarea demnitarilor cu cătuşe e „o răzbunare”. Ce soluţie propune senatorul PSD

Liderul PNL anunta discutii cu oameni din PSD, ALDE si UDMR: „Daca in continuare se poarta discutii si noi nu va ascund ca vom purta discutii cu partidele care s-au manifestat clar ca si Opozitie in Parlament, vom discuta si cu UDMR-ul, vom discuta si cu minoritatile, plus alti oameni din PSD si din ALDE, care inca mai sunt cu capul pe umeri si nu pot sa fie partasi la faradelegea generata de Liviu Dragnea, se pot strange voturi care sa diminueze practic din majoritatea pe care ei o au in momentul de fata”.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here