Prezidentiale in Belarus: Aleksandr Lukasenko castiga alegerile cu 79,7%

0
8364

Seful statului Belarus, Aleksandr Lukasenko a castigat in mod oficial alegerile luni conform informatiilor oferite de agentia de stat Belta. Rivala sa, Svetlana Tikhanovskaia a reusit sa castige votul a 9,9% din alegatori.

Extrem de autoritatul Aleksandr Lukasenko a reusit sa castige luni alegerile din Belarus conform rezultatelor difuzate de catre agentia Belta, a doua zi dupa scrutin. Marea rivala a presedintelui belarus, Svetlana Tikhanovskaia a reusit sa obtina doar un procent de 9,9% conform primelor rezultate oficiale oferite de Comisia electorala belarusa.

Ceilalti 3 candidati au adunat fiecare cate un procent de 2% conform aceleiasi surse.
Aleksandr Lukasenko trebuie sa cedeze puterea. La scurt timp de la aflarea rezultatelor, Svetlana Tikhanovskaia a contestat rapid aceste rezultate si a cerut ca Aleksandr Lukasenko sa cedeze puterea. Conform acesteia, puterea trebuie sa reflecte modalitatea in care cedam puterea. Aceasta a declarat faptul ca se considera invingatoare in cadrul alegerilor de anul acesta, denuntand in fata presei, printre altele, manifestarile organizate in noaptea de duminica spre luni impotriva realegerii barbatului puternic al Belarusiei.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a trimis luni „o telegrama de felicitari” omologului sau belorus chiar daca presedintele belarus a acuzat in ultimele saptamani aliatul sau traditional rus pentru faptul ca vrea sa ii vasaliseze tara, sa sustina opozitia si ca nu face decat sa caute sa destabilizeze tara. Lukasenko a primit in egala masura felicitari din partea presedintelui chinez, Xi Jinping. Cat despre Polonia, aceasta a vorbit despre un summit extraordinar cu privire la situatia din Belarus dupa manifestarile despre care vorbeam, de duminica noaptea spre luni.

In timpul acestor manifestari, politia a fost nevoita sa foloseasca „echipamente speciale” pentru a-i face pe manifestanti sa plece spre casele lor. Peste 200 de persoane au fost arestate duminica, mai ales in timpul acestor manifestari nocturne.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here