PSD NU renunţă la legile justiţiei: Planul Puterii pentru trecerea articolelor respinse de Curtea Constituţională

0
5916

Vicepreşedintele Senatului Adrian Ţuţuianu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că membrii Comisiei parlamentare pentru legile justiţiei şi-au propus să rezolve „cu celeritate” obiecţiile de neconstituţionalitate, fiind „lucruri care pot fi rezolvate într-o săptămână”. „Îşi va relua activitatea (comisia, n.r.). Ne-am propus să rezolvăm cu celeritate obiecţiunile de neconstituţionalitate pe 303, 304, 317. 317 este încă în analiză la Curtea Constituţională. Avem nevoie de deciziile motivate ale Curţii. Sunt lucruri care pot fi rezolvate într-o săptămână, nu lucruri foarte complicate. Apoi vom trece la modificarea Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului civil şi a Codului de procedură civilă, pe două direcţii mari: punerea în aplicare a directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie – este extrem de important, pentru că la 1 aprilie este data limită la care statele membre trebuie să transpună directiva – şi a doua direcţie mare, punerea în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale, prin care texte din Codul de procedură civilă şi procedură penală, în special, au fost declarate neconstituţionale”, a precizat Ţuţuianu, conform Agerpres.Acesta a adăugat că, pe perioada vacanţei parlamentare, la comisie au venit propuneri multe de modificări ale textelor de lege. ”S-au primit la comisie în timpul vacanţei parlamentare propuneri foarte multe de texte pe aceste subiecte, s-au făcut propuneri şi din partea Ministerului Justiţiei şi din partea asociaţiilor profesionale. Toate vor fi luate în discuţie”, a mai spus Ţuţuianu.

Senatorul Adrian Ţuţuianu este membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here