Totul despre punerea sub acuzare a lui Donald Trump

0
2805

Pus sub acuzare de Camera reprezentantilor miercuri, Donald Trump ar trebui sa scape de destituire in Senat.

Camera reprezentantilor, formata in mare parte de democrati, a votat miercuri punerea sub acuzare (impeachment) a lui Donald Trump pentru abuz de putere. Presedintele american va fi judecat acum de Senat si ar trebui sa scape de destituire datorita majoritatii americane. Teoretic, procesul ar trebui sa inceapa in ianuarie insa democratii ar putea intarzia aceasta procedura.

Bill Clinton, Andrew Johnson si Donald Trump. Pentru a treia oara in istoria americana, Camera reprezentantilor a votat punerea sub acuzare a presedintelui. Pus sub acuzare pentru “abuz de putere”, Donald Trump trebuie sa fie acum judecat de Senat unde ar trebui sa scape de o destituire, protejat fiind de majoritatea republicana. Ramane de vazut cand va avea loc procesul, in timp ce sefa democratilor, Nancy Pelosi joaca pentru moment cartea timpului.

Cand va avea loc procesul? Conform regulilor Congresului, cat mai repede cu putinta. Odata ce Camera va trimite articolele de acuzare la Senat. Insa, Nancy Pelosi a  surprins pe multa lume, miercuri seara, afirmand ca nu va face totul imediat. Intarziind procesul, demcratii spera sa puna presiune asupra lui Trump si sa poata negocia reguli mai avantajoase. Logica lor este urmatoarea – atunci cand Donald Trump va fi presat, va putea striga victorie, cu o achitare. Daca este gasit rapid un acord, procesul ar putea demara incepand cu 6 ianuarie anul viitor. Insa, nu este exclus ca, in cazuri extreme, Trump sa nici nu fie judecat si totul sa se incheie in doar cateva zile. Teoretic, republicanii, care dispun de majoritate, ar putea incheia procesul inca de la deschiderea sa insa, din punct de vedere politic acest lucru este riscant. La momentul actual lui Donald Trump ii este favorabil un proces lung.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here