Traian Băsescu: „Incompatibilitățile primarilor și parlamentarilor, șterse cu buretele”

0
3328

Președintele PMP și fostul șef al statului, senatorul Traian Băsescu, a criticat, luni, decizia paramenarilor de a modifica Legea de funcționare a ANI, motivând că „șterge cu burete” incompatibilitățile aleșilor.

 

„Ştiţi ce s-a întâmplat azi în Camera Deputaţilor, în câteva secunde? A trecut legea prin care primarii care au fost constataţi a fi incompatibili pot candida, parlamentarii care au fost constataţi a fi incompatibili, cu hotărâri judecătoreşti definitive, pot candida. Deci, asta da lovitură! Toată lumea s-a uitat pe 303 (Legea 303/2004 – n.r.) şi astăzi a trecut cu votul majorităţii această lege care pur şi simplu prăbuşeşte ANI şi şterge cu buretele incompatibilităţile pentru parlamentari, incompatibilităţi în perioada 2007 – 2013 (…). Şi primarii, despre care se spune aşa: dacă s-a constatat incompatibilitatea în mod definitiv, în instanţă, nu pot ocupa funcţii în aparatul de stat, dar pot candida la primar. (…) Astăzi şi-au rezolvat două probleme: problema parlamentarilor incompatibili şi problema primarilor şi consilierilor incompatibili”, a afirmat Băsescu, la un post de televiziune, informează Agerpres.

Preşedintele PMP a adăugat că vrea să ştie cum au votat fiecare dintre parlamentarii din Comisia juridică în cazul modificărilor la Legea ANI. „Eu am însă o întrebare publică, pentru că această lege a trecut prin Comisia juridică: vreau să ştiu cum a votat fiecare parlamentar din Comisia juridică”.

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca unele interdicţii să înceteze în cazul parlamentarilor, prin aprobarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea şi funcţionarea ANI, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here