Viorica Dancila s-a intalnit cu premierul republicii Malta

0
3519

Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila a avut aseara o intrevedere cu prim-ministrul republicii Malta, Joseph Muscat, in marja congresului Partidului Socialistilor Europeni care se desfasoara zilele acestea la Madrid, intre 22-23 februarie.

In cadrul discutiilor dintre cei doi prim-ministri au fost abordate subiecte diverse precum satisfactia evolutiei relatiei dintre cele doua state, Romania si Malta, precum si intensificarea dialogului politic bilateral.

Un loc important in cadrul acestor discutii au ocupat si tematica cooperarii economice, cresterea investitiilor companiilor malteze in domenii sectoriale precum IT si turism. In plus, premierul Republicii Malta si-a manifestat interesul pentru dezvoltarea investitiilor malteze intr-un parteneriat public-privat in domenii precum sanatate si energie pe teritoriul tarii noastre.

In plus, un subiect aparte in cadrul acestor discutii a reprezentat comunitatea romaneasca din Malta, facandu-se referire la raporturile foarte bune cu autoritatile din Malta si la integrarea cu succes a cetatenilor romani in societatea malteza. Joseph Muscat a tinut sa mentioneze relatia de suflet dintre Romania si Malta, subliniind faptul ca o familie din doua din statul pe care il conduce are in componenta sa cel putin un membru de origine romana.

Totodata s-au abordat aspecte curente ale agendei europene, programul Presedintiei Romaniei a Consiliului UE in special, punandu-se accent pe prioritatile asumate de Romania in privinta politicii de coeziune si pe evenimentele care au marcat primele luni ale mandatului Romaniei.

Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, si-a exprimat totodata in cadrul acestor discutii solidaritatea fata de eforturile autoritatilor malteze in fata numeroaselor provocari conferite de fenomenul migratiei din sudul Marii Mediterane si a reiterat importanta unei actiunii comune la nivel european in baza principiilor solidaritatii si responsabilitatii, prin asigurarea unui echilibru corect intre acestea.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here